Dăncilă cu mintea odihnită: Am făcut greșeli pe fondul oboselii, dar nu pentru români

Redactia | 31.08.2018

Premierul României, Viorica Dăncilă, a declarat război opozanților social-democraților: ”Am făcut greșeli pe fondul oboselii, dar nu o să greșesc niciodată în deciziile luate pentru România și români. Faptul că nu am greșit e reliefat de drumul bun pe care merge economia românească”, a declarat în fața Asociației Femeilor PSD-iste.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Discursul premierului în fața organizației de femei a PSD s-a caracterizat prin atacurile virulente la Opoziție și președintele Klaus Iohannis, în linia celor declarate de liderii coaliției de guvernământ, Dragnea și Tăriceanu.

 

În opinia șefului guvernului, economia este pe cea mai bună cale iar toate promisiunile făcute în campanie s-ar fi îndeplinit dacă nu ar fi fost oameni, ca președintele Iohannis care să se opună din oportunism și spirit antidemocratic politicii înțelepte a lui Darius Vâlcov și Liviu Dragnea.

 

Pricipalele declarații ale Vioricăi Dăncilă la Mamaia:

 

- An de an am aşteptat școala de vară a femeilor din PSD. Avem posibilitatea să vorbim despre probleme, dar avem teme foarte importante, dezbateri, idei care reieșeau din școlile de vară.

 

- Anul Centenar nu înseamnă jigniri, să îndemni la violențe. Au înlocuit proiectele cu plângerile penale. Este pentru prima dată în istorie când un prim-ministru are dosar penal pentru un act diplomatic. Oare asta ne dorim să însemne România?

 

- Niciodată până acum nu am văzut ca atunci când nu ai argumente îl jignești pe celălalt.

 

- Nu asta este România pe care o dorim noi. Eu vă rog să nu cedăm în fața acestor dorințe de scindare a societății românești.

 

- Ne-am dorit echilibrul și consensul. Am crezut că măcar în ultima clipă putem să ieșim din acest joc al urii. România și românii sunt lucruri care trebuie să fie respectate.

 

- Am fost descumpănită de virulența atacurilor lansate asupra mea. Am înteles un singur lucru: acei care îmi numără virgulele și greșelie de exprimare nu pot altceva. Am făcut greșeli și poate că voi mai face, dar nu voi greși în deciziile pe care le voi lua pentru România și români și asta este important.

 

- Iar faptul că nu am greșit este reliefat de drumul bun pe care merge economia românească. Toate aceste lucruri le-am discutat și le-am hotărât împreună

 

- Ne vom axa pe investiții, vom crea cadru pentru ca investitorii să vină.

 

- Mulțumesc pentru cuvintele frumoase tuturor colegelor. Am determinarea să conduc acest guvern, nu mă intimidează nici jignirile, nici acuzele unora sau altora, atâta timp cât România merge pe un drum bun.

 

- Aș vrea să spun că m-am născut într-o familie modestă. Am făcut primii pași în politică alături de multe colege din sală și, la rândul meu, am îndrumat multe colege.

 

- Numai împreună putem face pași importați. Dragele mele colege, nu o să vă dezamagesc.

 

- Am conducerea alături de mine, sunt susținută de alianța PSD-ALDE, nu am motiv să fac niciun pas înapoi.

 

- Și apoi îmi pun întrebarea: pe mâinile cui să lăsăm România? A unui partid care vrea să dărâme guvernul cu plângeri penale, care face circ în Parlament?

 

- Vreau să le dau un sfat din partea premierului: Dragi colegi din opoziția președintelui PSD: încrederea românilor nu se câștigă prin jigniri, dragi colegi din opoziție.

 

În ciuda celor declarate și a dorinței de a afișa dragostea poporului față de conducătorul suprem, Liviu Dragnea, în fața sălii unde premierul Dăncilă și-a ținut discursul au fost grupuri de români care și-au manifestat dezaprobarea față de falimentul guvernării PSD-ALDE:

 

Protestatarii au tricouri pe care scrie ”Fără penali” şi mesaje anti PSD, dar şi steagul tricolor. De asemenea, au adus un manechin din carton care o înfăţişează pe Viorica Dăncilă.

 

De subliniat că liderul suprem, Liviu Drganea nu și-a făcut încă apariția la manifestările conducerii PSD care se desfășoară în weekend la malul mării.

 

Viorica Dăncilă a ajuns la ședință în jurul orei 16:30, fiind huiduită de protestatarii strânşi în faţa clădirii.

 

”Ruşine, ruşine, ruşine să vă fie!”, ”Analfabeta” şi ”Sunteţi o marionetă! Marioneta lui Dragnea”, i-au strigat protestatarii.

 

Dăncilă a fost însoţită de Rovana Plumb şi Eugen Teodorovici. Liviu Dragnea, însă, nu a ajuns la reuniune.

 

 

 

 

 

 

 

 

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj vineri, la sosirea la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD), prin care i-a îndemnat pe români să fie mai buni în acest An Centenar, transmite Agerpres.

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj vineri, la sosirea la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD), prin care i-a îndemnat pe români să fie mai buni în acest An Centenar.

„Anul Centenar înseamnă să avem dispute, dar ele să fie pe lucruri bune. Anul Centenar nu înseamnă jigniri, să îndemni la violență. Ce se întâmplă acum e greu de înțeles pentru noi, dar cum vor înțelege generațiile viitoare? (...) Înțeleg lupta politică, am văzut multe bătălii, am văzut ce înseamnă o campanie electorală, dar n-am văzut ca atunci când n-ai argumente îl jignești pe celălalt. Cred că românii ne judecă prin ceea ce facem pentru ei”, a spus premierul.

„Am fost descumpănită de atacurile lansate asupra mea, dar am înțeles că cei mai înverșunați adversari nu au altceva de criticat și se limitează doar la aceste lucruri. Poate că am greșit, este o presiune imensă, o oboseală imensă. Vă asigur că nu o să greșesc niciodată în deciziile pe care le voi lua pentru România”, a mai spus Viorica Dăncilă.

 

 

Întrebată cum comentează faptul că senatorul PSD Niculae Bădălău a participat la un eveniment în care diaspora ar fi fost insultată, Viorica Dăncilă a răspuns: "Văd că faceţi referire numai la persoane. Chiar nu vă interesează anumite decizii care îi privesc pe cetăţeni? Suntem totuşi în An Centenar, haideţi să fim mai buni!".

 

Totodată, la sosirea la Pavilionul Expoziţional din Mamaia, unde are loc Şcoala Politică de Vară a OFSD, Viorica Dăncilă a fost întâmpinată de mai mulţi protestatari, care au huiduit, au strigat "Ruşine, ruşine să vă fie!" şi i-au strigat premierului că este "o marionetă" a preşedintelui PSD, Liviu Dragnea.

   

Viorica Dăncilă a EXPLODAT: 'Este pentru prima dată în istorie când un prim-ministru are dosar penal pentru un act diplomatic'

Autor: Loredana Codruț

Publicat: 18:01

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Inquam Viorica Dăncilă

Viorica Dăncilă a răbufnit la adresa adversarilor politici. Huiduită la venirea de la evenimentul PSD de la Mamaia, Dăncilă și-a luat revanșa în timpul discursului susținut cu ocazia întâlnirii.

 

"Dacă cei care acționează în acest mod, care acum îndeamnă la dezbinare cred că nu vor fi judecați de generațiile viitoare, se înșală. Toți vom răspunde pentru ceea ce facem. Unii trebuie să răspundă pentru faptul că au înlocuint argumentele cu jignirile, că au înlocuit dezbaterea politică cu plângerile penale. Este pentru prima dată în istorie când un prim-ministru are dosar penal pentru un act diplomatic. Oare asta ne dorim să însemne România? ", a spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă le dă o replică dură celor care i-au criticat greşelile comise în ultimele luni. Premierul afirmă că respectivii constatari nu au alte motive de critică, după care a dat asigurări că nu va greşi niciodată în deciziile sale.

 

"Am fost descumpănită, dar am înţeles că cei care îmi critică virgulele sau greşelile de exprimare nu au altceva de criticat şi se limitează la aceste lucruri. Poate că am greşit. Este o presiune imensă, este oboseală imensă, încerc împreună cu colegii să facem cât mai multe lucruri. Poate pe fondul oboselii şi presiuni am făcut greşeli şi poate voi mai face, dar vă asigur că nu voi greşi niciodată în deciziile pentru România şi pentru români şi cred că acesta este lucrul important", a declarat Dăncilă, care a fost aplaudată îndelung de membrii PSD prezenţi.

 

Declaraţiile au fost făcute la Mamaia, la Şcoala Politică de Vară a Organizaţiei Femeilor Social Democrate (OFSD).

 

"Să avem dispute, dar ele să fie pe lucruri bune, anul Centenar nu înseamnă jigniri, nu înseamnă scindare, nu înseamnă să îndemni la violenţă. Ce se întâmplă acum e greu de înţeles pentru noi, dar cum vor înţelege copiii, generaţiile viitoare. Dacă cei care acum îndeamă la scindare şi cred că nu vor fi judecaţi de generaţiile viitoare se înşeală", a declarat Viorica Dîncilă, la Mamaia.

Premierul a îndemnat la unitate, spunând că soluţia nu sunt plângerile penale, cu referire la liderul PNL, Ludovic Orban care a făcut plângere pe numele său pentru trădare.

"Toţi vom răspunde pentru ceea ce facem. Unii să răspundă pentru că au înlocuit proiectele cu plângeri penale, argumentele cu jigniri, că încearcă să îşi facă lobby pemntru propria persoană. Cred că e pentru prima dată când premierul în funcţie are dosar pentru pentru un act diplomatic. Înţeleg lupta politică, am văzut multe bătălii, ce înseamnă o campanie electorală, dar niciodată nu am văzut că atunci când nu ai argumente îl jigneşti pe celălalt. Nu, nu cred acest lucru, dar cred că românii ne judecă prin ce facem pentru ei. (...) Vă rog să nu cedăm în faţa dorinţei de scindare",a mai spus Dăncilă.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22