Angajat într-un schimb de replici acide cu Firea, Dragnea spune că nu va candida la președinție

Dora Vulcan | 01.09.2018

Liderul PSD a anunțat la ședința CEx PSD, de la Neptun, că nu intenționează să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor.

Pe aceeași temă

 

 

 După ce Dragnea și Firea s-au acuzat reciproc că vânează candidatura la președinția României, liderul PSD a anunțat la ședința CEx PSD, de la Neptun, că nu intenționează să candideze la alegerile prezidențiale de anul viitor. În felul acesta, PSD s-a ales candidat la președinția României cu Călin Popescu Tăriceanu. Contextul în care Dragnea a făcut anunțul a fost cel în care Firea a cerut demisia protejatei lui Dragnea, ministrul de Interne Carmen Dan. Firea i-a acuzat pe Carmen Dan și pe Dragnea că au premeditat aruncarea responsabilității pentru represiunea violentă a Jandarmeriei, din 10 august, asupra prefectului Speranța Cliseru, care i-a fost consilieră la Capitală și cunoscută ca om de casă al familiei Firea-Pandele.

 

 Liviu Dragnea a avut un discurs împăciuitor la CEx, el a făcut apel la unitate în cadrul PSD. „Nu este cazul să ne dinamităm din interior”, a declarat liderul PSD la finalul ședinței, citat de Digi 24.

 

Liviu Dragnea s-a confruntat cu contestatarii săi din partid, la Neptun, în şedinţa Comitetului Executiv Naţional (CExN).  În fruntea revoltei din PSD stau două doamne: Gabriela Firea şi Ecaterina Andronescu. Gabriela Firea, vicepreședinte PSD și primar general al Capitalei a cerut demisia ministrului de Interne, Carmen Dan, pentru modul cum a gestionat intervenția Jandarmeriei la mitingul din 10 august.

 

Pe de altă parte, senatorul PSD Ecaterina Andronescu vrea ca însuşi Liviu Dragnea să plece din fruntea social-democraţilor, spunând că „sunt mulţi care ar putea fi preşedinţi de partid". Senatoarea crede că doar astfel se va pune punct speculaţiilor că Puterea modifică legile Justiţiei doar ca să îl scape pe liderul partidului de închisoare.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22