Firea și Dragnea și-au anihilat reciproc candidaturile la președinția României. Câștigător, ALDE

Dora Vulcan | 01.09.2018

În conflictul de sâmbătă, Dragnea și Firea au reușit să-și anihileze reciproc candidaturile la președinția României, după ce s-au acuzat reciproc de intenția de a prelua puterea absolută în partid și de a candida la președinția României, Firea a spus că nici ea nu țintește șefia PSD și a țării dar nu s-a putut abține să remarce că anunțul lui Dragnea privind candidatul comun cu ALDE a fost primit fără entuziasm în partid. Dragnea a anunțat că nici el nu va candida la președinția României și că PSD va avea candidat comun cu ALDE, adică pe Călin Popescu Tăriceanu. Firea a povestit apoi că propunerea lui Dragnea a fost aplaudată doar de doi oameni. Ceea ce, induce, indirect reproșul că partidul și-ar dori propriul candidat.

Pe aceeași temă

 

 

Gabriela Firea a spus, sâmbătă, la finalul ședinței CEx al PSD că tensiunea în relația cu Dragnea ar fi pornit de la faptul că ea nu ar fi spus categoric că nu candidează la președinție, motiv pentru care a anunțat că nu se va înscrie nici în cursa pentru președinția României și nici pentru cea a PSD.  

 

Firea le-a explicat jurnaliștilor, la ieșirea de la ședința Comitetului Executiv al PSD, că a fost fortață să facă declarația de intenție în contextul în care a fost acuzată de Liviu Dragnea și de susținătorii săi că țintește șefia partidului și candidatura la funcția supremă în stat. Context în care Dragnea a anunțat ca posibilă candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu, președinte ALDE.

 

”Pot să vă relatez un dialog. Domnul primar de la Sectorul 3, Robert Negoiță, i-a spus domnului președinte că totul se întâmplă de la faptul că eu nu spun foarte clar și explicit că nu candidez la Președinția României și că eu sunt considerat un pericol în acest sens, deși am spus de nenumărate ori că nu candidez la Președinția României, că nu doresc să preiau partidul nici de la domnul Dragnea și nici de la alte persoane care doresc să conducă partidul - și se va dovedi că eu am avut dreptate.

Și atunci domnul președinte a spus că nici el nu candidează și că împreună vom discuta posibilitatea să avem un candidat comun PSD ALDE în persoana domnului Tăriceanu, lucru care pe mine mă bucură, dar vreau să vă relatez, de asemenea, un detaliu important: au aplaudat doar 2-3 oameni din sală", a spus Gabriela Firea. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22