Chişinău: Un deputat român a fost agresat de forţele de ordine la Marşul Centenarului

Dora Vulcan | 02.09.2018

Deputatul PMP Constantin Codreanu şi unionişti participanţi la Marşul Centenarului, sâmbătă, la Chişinău, au fost agresaţi de forţele de ordine. După incidente, Codreanu a declarat că ar trebui sistat orice ajutor financiar din România pentru Republica Moldova.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Potrivit Unimedia, preluată de News.ro, trei autocare cu unionişti, ce se îndreptau spre Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru Marşul Centenarului organizat pe traseul Alba Iulia - Chişinău, au fost blocate de forţele de ordine. Organizatorii manifestaţiei s-au îndreptat să discute cu forţele de ordine pentru a clarifica situaţia, dar au fost bruscaţi.

 

 

 

 

Constantin Codreanu a declarat, după ce a fost şi el bruscat, că “orice ajutor financiar din România pentru Republica Moldova trebuie sistat“.

 

"Am depus plângeri pentru că vrem să urmăm calea legală, deşi avem mari dubii despre faptul cum lucrează justiţia în R. Moldova. Din acest moment orice ajutor financiar din România pentru R. Moldova trebuie sistat. Astăzi în Republica Moldova a murit democraţia”, a declarat Codreanu.

 

 

 

 

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a cerut ministrului de Externe să intervină şi să fie convocat de urgenţă ambasadorul Republicii Moldova pentru a solicita explicaţii din partea autorităţilor de peste Prut.

 

De asemenea, el cere premierului Pavel Filip să explice "pentru ce motiv Guvernul Republicii Moldova încalcă toate normele diplomatice şi permite ca un oficial al statului român, care se bucură de imunitate diplomatică, să fie agresat".

 

"Cerem Guvernului României să protesteze în termeni categorici faţă de acest tratament inuman la care sunt supuşi cetăţenii români care au participat la un marş aniversar cu prilejul anului Centernar pe traseul Alba Iulia - Chişinău. Colegul Constantin Codreanu este unul dintre liderii politici care militează pentru apropierea celor două state româneşti, fiind ales deputat în Parlamentul României de cetăţenii români din R. Moldova“, a scris Tomac, pe Fecebook, el publicând mai multe fotografii cu incidentele.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22