Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Chişinău: Un deputat român a fost agresat de forţele de ordine la Marşul Centenarului
Dora Vulcan - - - -
2018-09-02
International
0

Deputatul PMP Constantin Codreanu şi unionişti participanţi la Marşul Centenarului, sâmbătă, la Chişinău, au fost agresaţi de forţele de ordine. După incidente, Codreanu a declarat că ar trebui sistat orice ajutor financiar din România pentru Republica Moldova.

 

 

 

 

Potrivit Unimedia, preluată de News.ro, trei autocare cu unionişti, ce se îndreptau spre Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) pentru Marşul Centenarului organizat pe traseul Alba Iulia - Chişinău, au fost blocate de forţele de ordine. Organizatorii manifestaţiei s-au îndreptat să discute cu forţele de ordine pentru a clarifica situaţia, dar au fost bruscaţi.

 

 

 

 

Constantin Codreanu a declarat, după ce a fost şi el bruscat, că “orice ajutor financiar din România pentru Republica Moldova trebuie sistat“.

 

"Am depus plângeri pentru că vrem să urmăm calea legală, deşi avem mari dubii despre faptul cum lucrează justiţia în R. Moldova. Din acest moment orice ajutor financiar din România pentru R. Moldova trebuie sistat. Astăzi în Republica Moldova a murit democraţia”, a declarat Codreanu.

 

 

 

 

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, a cerut ministrului de Externe să intervină şi să fie convocat de urgenţă ambasadorul Republicii Moldova pentru a solicita explicaţii din partea autorităţilor de peste Prut.

 

De asemenea, el cere premierului Pavel Filip să explice "pentru ce motiv Guvernul Republicii Moldova încalcă toate normele diplomatice şi permite ca un oficial al statului român, care se bucură de imunitate diplomatică, să fie agresat".

 

"Cerem Guvernului României să protesteze în termeni categorici faţă de acest tratament inuman la care sunt supuşi cetăţenii români care au participat la un marş aniversar cu prilejul anului Centernar pe traseul Alba Iulia - Chişinău. Colegul Constantin Codreanu este unul dintre liderii politici care militează pentru apropierea celor două state româneşti, fiind ales deputat în Parlamentul României de cetăţenii români din R. Moldova“, a scris Tomac, pe Fecebook, el publicând mai multe fotografii cu incidentele.

 

 

TAGS : republica moldova chisinau deputat roman marsul centenarului
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
1343
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22