Un jandarm a ajuns cu copilul bolnav de autism la terapeutul pe care-l insultase la protest

Dora Vulcan | 03.09.2018

Un jandarm care s-a adresat unei protestatare în termeni impardonabili și incompatibili cu haina militară, la protestul din 10 august, a ajuns cu copilul- bolnav de autism - tocmai în cabinetul celei pe care a umilit-o la protest.

Pe aceeași temă

 

 

Povestea a fost postată pe contul de Facebook al lui Aly Elsiddig,  utilizator care a menționat că a șters numele terapeutului pentru a nu-i crea probleme la locul de muncă, transmite Digi 24., care preia povestea despre oameni și limite și care o transmite mai departe. 

 

” De ziua limbii române plecasem în căutarea unei glumițe când am dat de această postare care mi-a reamintit că aceeasi limbă înseamnă în primul rând o legătură emoțională” - povestește autorul postării, care preia întâmplarea terapeutei și o redă la rându-i: 

 

"Unul din jandarmii cu care am avut eye contact minute bune, pe 10 august, în Piața Victoriei, până când a început sã ne insulte pe mine şi pe prietena mea şi a conchis cu "dă-i, fă, drumul acasă", a venit azi cu copilul lui cu autism, la mine, pentru coordonare în terapie.

M-a recunoscut, a evitat, a lăsat capul în jos şi a întrebat:"se mai poate"?

Bineînțeles că se poate, inconştientule. "Se mai poate" dintr-o mie de motive umaniste, etice şi corelate cu cât de mult îmi respect meseria, dar mai ales se mai poate pentru că eu nu o să-mi bat joc de copilul tău cum alegi tu să o faci.

Să ştii că pot să înțeleg că e meseria ta şi nu poți să renunți pentru că ai un copil cu dizabilități şi ştiu cât de greu trebuie să-ți fie. Pot să înțeleg că ai respectat ordine, că ai crezuri distincte de ale mele, că eşti nefericit şi nu ştii să te gestionezi, că nu ai reuşit să te educi mai mult, că ai complexe sfâşietoare şi te-ai simțit ok să mă jigneşti. Pot să înțeleg, nu să te aprob.

Am răspuns doar cu: bineînțeles. Şi m-am prefăcut amnezică.”

 

 

Peste 760 de persoane au făcut plângeri penale la Parchetul General împotriva violențelor comise de jandarmerie la mitingul diasporei din 10 august, soldat cu o intervenție în forță a jandarmilor, de o violență fără precedent: protestatari pașnici au fost gazați, loviți, hăituiți și fugăriți pe străzile din jurul Piaței Victoriei pentru a fi bătuți cu bestialitate de jandarmii organizați în haite chiar și la câteva ore de la spargerea mitingului din Piața Victoriei. Pe tot parcursul zilei, când mitingul era liniștit, jandarmii, echipați și pregătiți ca de o intervenție antiteroristă, s-au manifestat cu ostilitate și au dat cu gaze în mulțimea pașnică. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22