Parchetul General a deschis un dosar penal privind criza pestei porcine africane

Redactia | 05.09.2018

Parchetul General are in lucru o ancheta privind modul in care autoritatile au intervenit si au gestionat modul in care s-a raspandit virusul pestei porcine africane (PPA).

Pe aceeași temă

 

 

   

 

Surse judiciare au declarat, pentru Ziare.com, ca ancheta este deschisa de mai multe zile la Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica (SUPC) din cadrul Parchetului General. In acest caz, procurorii s-ar fi autosesizat, dar la dosar ar fi fost depuse ulterior mai multe plangeri.

 

Presedintele Klaus Iohannis a facut vineri un nou apel la membrii Guvernului sa ia masuri pentru stoparea raspandirii virusului pestei porcine si solicita ca populatia si producatorii care au fost afectati de acest virus sa fie despagubiti cat mai repede.

 

Mai mult, seful statului a cerut miercuri "institutiilor abilitate" sa verifice modul in care au fost respectate procedurile si adoptate masurile in aceasta situatie, dand mai multe exemple care, in opinia sa, au aratat lipsa de responsabilitate si incompetenta Guvernului si a autoritatilor din subordinea Executivului.

 

Cea mai recenta raportare a ANSVSA aratand ca sunt peste 780 de focare de pesta porcina africana in Romania, iar aproximativ 120.000 de porci au fost deja sacrificati.

 

Un document de lucru al Comisiei Europene - intocmit in baza datelor autoritatilor romane - arata ca pesta porcina africana (PPA) s-ar putea extinde alarmant, in perioada urmatoare, afectand mai bine de jumatate din tara.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22