Broșuri antivaccinare cu informații false: vaccinul conține celule de fetuși avortați

Dora Vulcan | 05.09.2018

Broșuri și pliante cu mesaje antivaccinare au fost distribuite în căsuțele poștale ale locuitorilor din București. Pliantele poartă fraudulos siglele Ministerului Sănătății, UNICEF și Organizației Mondiale a Sănătății și promovează mesaje false.

Pe aceeași temă

 

 

 Vaccinul ROR conține pesticide, celule de fetuși morți - sunt doar două dintre mesajele primite de bucureșteni în cutia poștală odată cu niște broșuri dubioase care au și siglele Ministerului Sănătății, ale OMS și UNICEF, desigur, în fals.

 

„Vaccinul ROR conține celule de fetuși avortați. Oferă copilului tău o șansă la viață sănătoasă”, scrie pe unul dintre pliante. 

 

În broșură se mai afirmă și că vaccinurile conțin pesticide cu „efecte neurotoxice declarate cancerigene”, care „produc malformații genetice fetale” și autism.

 

Pliantele îi îndeamnă pe oameni să acceseze un site anti-vaccinare, în condițiile în care în România a fost înregistrată o epidemie de rujeolă, spre finalul lui 2016, fiind depistate peste 15.000 de cazuri de infectare tocmai din cauza lipsei vaccinării. 

 

 "În ciuda a ceea ce ne este prezentat ca şi “consens” ştiinţific, vaccinurile sunt una din cele mai controversate teme în domeniul medical. Propaganda pro vaccinare, sponsorizată cu miliarde de dolari de către industria farmaceutică şi susţinuta acerb de o mass media care a uitat să facă jurnalism independent, nu oboseşte să ne inoculeze zi de zi cu porţia de frică faţă de tot felul de ameninţări de tip “drob de sare”, încercând astfel să apeleze manipulativ la emoţiile cu vibraţia cea mai joasă, care să îi determine pe oameni să ia decizii impulsive, din frică, uitând să-şi activeze raţiunea şi discernământul. Ţelul nostru este să contribuim la crearea unui sistem de sănătate care să servească în mod real individului şi societăţii, care să-şi merite numele de sistem de sănătate, nu un sistem de boală, promovat şi întreţinut pentru interesele comerciale ale anumitor grupe", scrie pe prima pagină a site-ului pro-decizii-informate.ro.

 

Deputatul Pro România Gabriela Podașcă, cea care a semnalat cazul, solicită de urgență ca Ministerul Sănătății "să iasă public și să infirme asocierea cu această campanie și în același timp să facă demersurile necesare pentru aplicarea sancțiunilor legale împotriva celor care se fac vinovați de răspândirea acestor materiale". Gabriela Podașcă reclamă și "inerția autorităților și lipsa de soluții în combaterea rujeolei, care continuă să facă victime în România", relatează Hotnews.ro.

 

 "Legea vaccinării este blocată de luni de zile în Parlament de Liviu Dragnea. În tot acest timp, Ministerul Sănătății nu a fost în stare să aibă niciun plan coerent împotriva rujeolei, de asigurare a stocurilor necesare de vaccinuri și de imunizare a persoanelor vulnerabile. Este inadmisibil să avem în continuare această criză care a adus suferință multor familii ai căror copii au murit de rujeolă. Nu există scuză pentru aceste drame", adaugă Gabriela Podașcă.

 

 

Instituțiile în numele cărora sunt transmite mesajele se delimitează ferm de campania de dezinformare. 

 

Articolul integral pe Hotnews.ro. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22