Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Emmanuel Macron scade uimitor de repede la capitolul popularitate printre francezi
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-06
International
0

Președintele Emmanuel Macron se confruntă cu o scădere dramatică a popularității, puțin peste 30% dintre francezi se mai declară mulțumiți de acțiunile sale, cel mai mic nivel de la preluarea mandatului în mai 2017.

 

 

 

Președintele francez Emmanuel Macron a înregistrat o scădere spectaculoasă cu 10 puncte într-o lună într-un sondaj publicat marți, cu doar 31% dintre francezi care îi aprobă acțiunea în calitate de președinte, față de 41% în iulie. În acest sondaj realizat de Ifop pentru săptămânalul "Paris Match" și Radio Sud Radio, premierul Edouard Philippe a pierdut trei puncte, ajungând la 35% din cei satisfăcuți de activitatea sa, față de 38%.

 

Emmanuel Macron și-a văzut popularitatea scăzută cu mult sub 40% în câteva sondaje de opinie realizate în ultimele zile pentru a atinge nivelul cel mai scăzut de la preluarea mandatului în mai 2017. Marţi, în sondajul Ifop, dl Macron stătea doar puțin mai bine decât predecesorul său socialist François Hollande (32%) în aceeași perioadă a mandatului său, în septembrie 2013, scrie Le Soir, citat de Rador.

 

Doar 32% dintre francezi consideră că Macron "duce o bună politică economică", în timp ce 68% cred contrariul. 22% sunt de părere că președintele "este apropiat de preocupările francezilor".

 

Afectat chiar înainte de vacanţă de scandalul legat de unul dintre foștii gardieni de corp, Alexandre Benalla, aflat sub focul constant al opoziției, Emmanuel Macron trebuie să remanieze un guvern slăbit de plecarea foarte popularului său ministru al Mediului, Nicolas Hulot.

 

Și pentru a adăuga o complicație, guvernul său este blocat de câteva zile în realizarea unei revoluții fiscale franceze: impozitul pe venit la sursă.

TAGS : franta emmanuel macron reforme greva transporturi tgv sindicate
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din International
880
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22