Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


„Improvizație la Alma“, de Eugène Ionesco, la TNB
- - - -
2018-09-08
Cultura
0

2018 / 09 / 16

Duminică, 16 septembrie, de la ora 20, la Teatruul Național „I.L. Caragiale” din București are loc spectacolul Improvizație la Alma de Eugène Ionesco, în regia Andreei Ciocîrlan. Traducerea aparțien lui Vlad Zografi și Vlad Russo, scenografia e semnată de Florentina Burcea, light designul de Daniel Buglea, sound designul de Mircea Băluță și Adrian Piciorea, iar din distribuție fac parte Vlad Nicolici / Eduard Burghelea, Mircea Băluță, Adrian Piciorea, Kostas Mincu și Cosmina Olariu. Spectacolul este prezentat de TNB în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Improvizație la Alma este o piesă în care încerc să-l imit pe Molière, fiind, de asemenea, o critică a unor critici. Le reproșez criticilor dogmatismul, neînțelegerea artei, refuzul lor de a întelege teatrul. Criticii pe care-i pun în scenă în această piesă sunt niște critici militanți. Dacă răul pe care oamenii și-l fac unii altora își schimbă aparența, natura lui profundă rămâne aceeași. Am scris ca să mă întreb la rândul meu despre această problemă, despre acest mister.” (Eugène Ionesco)

“Departe de a fi o discuție pretențioasă despre filosofie și teatru, este o parabolă încă actuală despre societatea care nu te vrea altfel, ci te vrea spălat pe creier, te vrea să gândești și să trăiești după cum îți dictează ea. Iar de cele mai multe ori, societatea învinge. Ăsta e coșmarul lumii în care trăim și ăsta a fost și coșmarul lui Eugène Ionesco.” (Andreea Ciocîrlan - regizor).

Informații și bilete online: http://www.tnb.ro/ro/improvizatie-la-alma.

TAGS : Eugene Ionesco TNB Andreea Ciocirlan
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
582
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22