„Improvizație la Alma“, de Eugène Ionesco, la TNB

Fara Autor | 08.09.2018

2018 / 09 / 16

Pe aceeași temă

Duminică, 16 septembrie, de la ora 20, la Teatruul Național „I.L. Caragiale” din București are loc spectacolul Improvizație la Alma de Eugène Ionesco, în regia Andreei Ciocîrlan. Traducerea aparțien lui Vlad Zografi și Vlad Russo, scenografia e semnată de Florentina Burcea, light designul de Daniel Buglea, sound designul de Mircea Băluță și Adrian Piciorea, iar din distribuție fac parte Vlad Nicolici / Eduard Burghelea, Mircea Băluță, Adrian Piciorea, Kostas Mincu și Cosmina Olariu. Spectacolul este prezentat de TNB în parteneriat cu Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București.

Improvizație la Alma este o piesă în care încerc să-l imit pe Molière, fiind, de asemenea, o critică a unor critici. Le reproșez criticilor dogmatismul, neînțelegerea artei, refuzul lor de a întelege teatrul. Criticii pe care-i pun în scenă în această piesă sunt niște critici militanți. Dacă răul pe care oamenii și-l fac unii altora își schimbă aparența, natura lui profundă rămâne aceeași. Am scris ca să mă întreb la rândul meu despre această problemă, despre acest mister.” (Eugène Ionesco)

“Departe de a fi o discuție pretențioasă despre filosofie și teatru, este o parabolă încă actuală despre societatea care nu te vrea altfel, ci te vrea spălat pe creier, te vrea să gândești și să trăiești după cum îți dictează ea. Iar de cele mai multe ori, societatea învinge. Ăsta e coșmarul lumii în care trăim și ăsta a fost și coșmarul lui Eugène Ionesco.” (Andreea Ciocîrlan - regizor).

Informații și bilete online: http://www.tnb.ro/ro/improvizatie-la-alma.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22