Jean-Claude Juncker, înainte de venirea în România: Ceva este în neregulă în România

Dora Vulcan | 13.09.2018

Jean-Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, vine săptămâna viitoare la Bucureşti şi se arată nemulțumit de ceea ce-l aşteaptă la sosirea în România.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker a declarat, într-un interviu pentru Digi 24, că dacă ar fi vorbit despre România în discursul despre Starea Uniunii susţinut miercuri, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate, 

 

”Dacă aş fi vorbit despre România, mesajul nu ar fi fost unul pozitiv în totalitate. Anul trecut a fost unul pozitiv şi cred în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar în acelaşi timp trebuie să vedem rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept”, a spus președintele Comisie Europene într-un interviu acordat corespondentului Digi 24 , Alina Mărculescu Matiș.

 

”Am impresia că există o uriaşă şi controversată dispută în România între preşedinte şi guvern şi o parte a Parlamentului. Am sentimentul că e totul în regulă în România? Nu”, a mai spus oficialul european, întrebat cum vede situaţia din România în acest moment la capitolul stat de drept şi justiţie.

 

Juncker a spus că el crede în continuare că România şi Bulgaria trebuie să intre în spaţiul Schengen cât mai curând, dar că, în acelaşi timp, trebuie văzute rezultate în ceea ce priveşte respectarea statului de drept. 

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22