Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Condamnat pentru corupție, fiul lui Viorel Hrebenciuc a fost numit în CA al Biofarm
Dora Vulcan - - - -
2018-09-13
Actualitate Interna
2

Producătorul român de medicamente Biofarm a anunţat că noul director al companiei este Cătălin Vicol, așa cum a decis consiliul de administrație instalat în iunie. Din el face parte și Andrei Hrebenciuc, fiul fostului lider PSD Viorel Hrebenciuc.

 

 

 

 

Informația a fost remisă de producătorul român de medicamente Bursei de Valori București, care a fost notificată de decizia CA de a o revoca din funcția de director general interimar pe Traiana Daniela Comșa, începând cu data de 15 noiembrie.  Din iunie, compania are un nou consiliu de administrație din care face parte, alături de Hrebenciuc junior, și fostul ministru al Finanțelor Bogdan Alexandru Drăgoi, șeful SIF Banat- Crișana, care are acțiuni la Biofarm. 

 

SIF Banat-Crișana deține 23,22% din acțiuni la companie. SIF Muntenia deţine 50,98% iar SIF Moldova – 13,57%. Fondată în 1921, compania este unul dintre primii producători români de medicamente.

 

Biofarm are o capitalizare de 334,04 milioane lei. Portofoliul Biofarm cuprinde peste 200 de produse care acoperă aproximativ 61 de arii terapeutice. Produsele societăţii sunt prezente în ţări precum Armenia, Azerbaijan, Belarus, Kazahstan, Lituania, Republica Moldova, Mongolia, Rusia, Ucraina şi Ungaria.

 

Andrei Hrebenciuc, alături de tatăl său, fostul lider PSD Viorel Hrebenciuc, este implicat într-un dosar de corupție. Pe 9 mai, magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis condamnarea lui Viorel Hrebenciuc la doi ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, în dosarul retrocedărilor de păduri din Bacău. În acelaşi dosar, fostul ministru al Justiţiei Tudor Chiuariu, acuzat de constituirea unui grup infracţional orgaizat şi de spălarea banilor a fost achitat, iar Andrei Hrebenciuc, fiul lui Viorel Hrebenciuc, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru complicitate la trafic de influenţă, amintește Digi 24. 

TAGS : guvern dancila psd viorel hrebenciuc ca biofarm actionariat sif
Comentarii
Itrina 2018-09-14
Nu se lasa PSDeii si numesc corupti peste tot!
Alexandrina Rada 2018-09-13
PAI CINE TOVARASI? CINE SA RETROCEDEZE ? CINE SA FIE IN CA-URI ? CINE ?
Total 2 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
20349
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22