Manafort, dispus să semneze un acord cu procurorii ca să scape de al doilea proces penal

Dora Vulcan | 14.09.2018

Fostul şef de campanie al preşedintelui american Donald Trump, Paul Manafort, este aproape de un acord cu procurorii americani pentru a evita un al doilea proces penal, transmite Reuters.

Pe aceeași temă

 

 

Încă nu este clar dacă acordul va specifica faptul că Manafort trebuie să coopereze cu procurorul special Robert Mueller în ancheta sa privind amestecul Rusiei în alegerile americane prezidenţiale din 2016, transmite Reuters, preluată de News.ro. 

 

Cooperarea lui Manafort ar însemna o lovitură pentru Trump, iar în acelaşi timp, dacă el ar fi găsit vinovat, acest lucru ar avea conotaţii negative pentru preşedintele american. „Sunt aproape, dar nu chiar la final”, a declarat una din surse privind negocierile dintre Manafort şi procurori.

 

Selectarea juriului pentru al doilea proces al lui Manafort va începe luni în Washington. El este acuzat de spălare de bani şi escrocherie. De asemenea, Manafort nu a declarat că este agent străin, el câştigând zeci de milioane de dolari în timp ce făcea lobby pentru politicieni pro-Rusia în Ucraina.

 

Manafort a fost condamnat în Virginia pentru opt capete de acuzare pentru fraudă şi pentru faptul că a ascuns conturile sale bancare din străinătate. Procurorii susţin că el nu a plătit taxe în valoare de 16 milioane de dolari. Joshua Dressler, profesor de drept de la Universitatea de Stat din Ohio, a declarat că are sens ca Manafort, în vârstă de 69 de ani, să ia în considerare varianta cea mai bună pentru el şi să evite să irosească timp şi bani pentru a se apăra într-un nou proces.

 

Manafort ar putea face deja între 8 şi 10 ani de închisoare pentru capetele de acuzare din Virginia. „Având deja opt condamnări la activ şi altele care ar putea veni, se pare că a fost rănit destul pentru a vedea lumina”, a afirmat Dressler. 

 

Rudy Giuliani, fostul primar al New York şi actualul avocat al lui Donald Trump, a declarat anterior pentru Politico că un eventual acord al lui Manafort cu procurorii nu i-ar afecta şansele pentru o graţiere din partea preşedintelui.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22