Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Un martor în dosarul Belina dezvăluie la DNA cum se dau HG cu dedicație pentru baronii PSD
Dora Vulcan - - - -
2018-09-14
Actualitate Interna
0

Un înalt funcționar din Ministerul Dezvoltării descrie, ca martor în dosarul Belina, care este mecanismul infracțional prin care se dau hotărâri de guvern cu dedicație pentru baronii locali ai PSD.

 

 

Inaltul functionar a fost audiat ca martor in dosarul Belina, in care au fost trimisi in judecata fostul vicepremier Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in cadrul MDRAP, Adrian Ionut Gadea, fost presedinte al CJ Teleorman, si mai multi functionari. Declaratia acestuia se afla in arhiva dosarului de la Tribunalul Bucuresti, scrie Ziare.com. Totul a pornit in momentul in care procurorii DNA au incercat sa afle cum fostul vicepremier si ministru al Dezvoltarii, Shhaideh Sevil, a initiat, a fundamentat, a introdus pe circuitul de avizare si a prezentat Guvernului pentru aprobarea HG 943/2013, hotărâre prin care s-a aprobat transmiterea unor parti din Insula Belina si Bratul Pavel catre domeniul public al judetului Teleorman si in administrarea Consiliului Judetean Teleorman. Ulterior, insula a fost inchiriata de Tel Drum si folosita ca loc de relaxare de Liviu Dragnea, potrivit martorilor din dosar.

 

Ministerul Dezvoltarii a fost condus in acea perioada de Liviu Dragnea (decembrie 2012 - mai 2015) si de Sevil Shhaideh (mai 2015- noiembrie 2015) . Din octombie 2017, ministerul este condus de Paul Stanescu, senator PSD si fost presedinte al CJ Olt.

 

Seful Serviciului Avizare Acte Normative din MDRAP a explicat la DNA cum erau prioritizate anumite hotarari de guvern.

 

"Doresc sa mai precizez ca, in functie de conducerea ministerului, erau prioritizate anumite proiecte de hotarari de guvern. In acea perioada, aveau prioritate proiectele initiate de autoritatile locale din Tulcea, Vrancea, Constanta, Teleorman. Se cunostea faptul ca proiectele care erau initiate de aceste judete trebuie solutionate rapid. Erau cazuri cand ministrul suna si solicita urgentarea procedurii de obtinere a avizelor necesare", a explicat martorul la DNA.

 

Ministerul Dezvoltarii coordoneaza modul in care sunt impartiti banii de la centru catre primarii si sefii de CJ-uri din teritoriu. Institutia a fost privita ca o pusculita pentru baronii PSD. Declaratiile de martor de la DNA confirma ca au existat mai multe judete favorizate din punct de vedere politic.

 

articolul integral, pe Ziare.com

 

TAGS : guvern psd hotarari guvern dedicatie baroni locali
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3050
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22