Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Fernando Mihalache, protagonist al turneului „Muzica Palatelor României“
- - - -
2018-09-14
Cultura
0

2018 / 09 / 22

În perioada 22–30 septembrie 2018 are loc ediția a VI-a a turneului național „Muzica Palatelor României“, organizat de Asociația Pro Valores și finanțat de Institutul Cultural Român și Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

După succesul concertului care a avut loc pe 3 iunie la Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, protagonistul evenimentului itinerant, acordeonistul Fernando Mihalache, va concerta la Castelul Peleș (sâmbătă, 22 septembrie, ora 16), Cetatea Neamț (duminică, 23 septembrie, ora 12,30), Palatul Sturdza de la Miclăușeni (duminică, 23 septembrie, ora 18), Palatul Cuza – Muzeul Unirii din Iași (marți, 25 septembrie, ora 18),  Palatul Culturii din Iași (miercuri, 26 septembrie, ora 18), Cetatea de Scaun a Sucevei (joi, 27 septembrie, ora 18), Palatul Manuc Bey de la Hîncești - Republica Moldova (vineri, 28 septembrie, ora 17), Palatul Teodor Cincu – Muzeul de Istorie din Tecuci (sâmbătă, 29 septembrie, ora 18), Palatul Episcopal din Galați - Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității Creștine de la Dunărea de Jos (duminică, 29 septembrie, ora17).

Cu acestă ocazie Fernando Mihalache, însoțit de două instrumente deosebit de spectaculoase, rar prezente pe scenele clasice ale României - acordeon și bayan -, propune un periplu unic, plin de frumuseți sonore care străbat veacurile. Vor răsuna opusuri de la Bach la Richard Galliano, de la Mozart la Eugen Doga și Astor Piazzolla.

Fernando Mihalache a obţinut titlul de doctor în  muzică la Universitatea Națională de Muzică Bucureşti în anul 2011 Calitățile sale remarcabile îi permit să abordeze o mare varietate de genuri și stiluri muzicale – o recunoaștere a acestui fapt constituind-o prezența sa pe scena Festivalului George Enescu, a Festivalul Jazz Blues & More etc.  Unul dintre cele mai importante proiecte ale sale este Traffic Strings, materializat cu un compact disc în 2009. Alături de vibrafonistul Alexandru Anastasiu, pune bazele Accord Vibes, un proiect de anvergură (acordeon şi vibrafon), unic în România. Un alt proiect interesant prin asocierea timbrală (flaut, acordeon, pian şi contrabas) cât şi prin repertoriul abordat este Maxim Quartet.

TAGS : Fernando Mihalache acordeon Muzica Palatelor Romaniei
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
445
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22