Ioan Rus, liderul așa-zisului grup de la Cluj, despre Dragnea: Conduce PSD spre dezastru

Dora Vulcan | 15.09.2018

Ioan Rus, fost vicepremier în guvernul Adrian Năstase și fost ministru al Transporturilor în guvernul Ponta, liderul de odinioară al așa-zisului ”grup de la Cluj”, din PSD, partid din care el a demisionat pentru a trece de partea lui Victor Ponta, a lansat un atac dur la adresa președintelui PSD, Liviu Dragnea.

Pe aceeași temă

 

În contextul în care a explicat motivele demisiei sale din PSD el a criticat actuala conducere a partidului, deținută de Liviu Dragnea.

 

”Am fost printre primii care au avertizat că partidul se îndreptă cu viteză într-o direcție greșită. Am demisionat din PSD fiindcă actuala conducere a partidului nu mă reprezintă absolut deloc și pentru că, tot din pricina acestei conduceri, nici Guvernul și nici formațiunea nu mai pot face performanță. De altfel, nici nu se mai poate discuta despre performanțe pozitive. Idealurile mele social-democrate nu mai pot fi respectate într-un partid cu o astfel de conducere”, a spus Rus într-un interviu acordat PS News.

 

Fostul ministru mai susține că “nu știe dacă PSD va putea fi salvat de la dezastrul total”.

 

“Dacă vă uitați în Europa, de la stânga franceză până la cea germană, social-democrații au pierdut la pas alegerile. Social-democrația europeană se reconstruiește, se schimbă la față, ceea ce reprezintă un proces politic firesc. În forma sa actuală, PSD este cel mai mare partid social-democrat din Europa, dar PSD necesită reformă, restructurare, altminteri piere! Nu cred că Liviu Dragnea și liderii din actuala conducere a PSD sunt conștienți de necesitatea acestei reforme interne”, a declarat Ioan Rus.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22