Principesa Margareta nu participă la nunta lui Nicolae. Invitația, returnată nedeschisă

Dora Vulcan | 16.09.2018

Casa Regală nu va participa la nunta fostului principe Nicolae. Surse apropiate fostului principe Nicolae spun că invitaţia pe care Nicolae şi Alina Blinder au trimis-o Casei Regale a fost returnată fără să fie deschisă.

Pe aceeași temă

 

 

 Mai mult, susţin aceleaşi surse, citate de Mediafax, nici principesa Elena, mama lui Nicolae, nu va participa la ceremonie.

 

“Casa Regală nu va veni, nu a confirmat. Nu a răspuns la invitaţie. A trimis-o înapoi, nedeschisă (invitaţia - n.r.). Mama i-a spus lui Nicolae, din câte ştiu, personal, că nu va veni. Doar sora lui a anunţat că vine”, a declarat sursa citată.

 

 

Background

 

Ultimele zile ale Regelui, umbrite de scandaluri

 

Nicolae nu a fost lăsat să îşi vadă bunicul şi să îşi ia rămas bun de la acesta atunci când regele se afla pe patul de moarte.  

 

După seria de comunicate ale Casei Regale în care principele îndepărtat de la linia succesorală era criticat în termeni foarte aspri pentru faptul că a vrut să-și vadă bunicul, tânărul Nicolae își schimbă fotografia de copertă de pe pagina sa de Facebook și postează o imagine din copilărie care sugerează relația extrem de puternică dintre el și bunicul său, Regele.  

 

”Când nu existau granițe”, comentează tânărul Nicolae.

 

 

 

 

 

Declarația Alteței Sale Regale Principesa Elena, mama lui Nicolae

 

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită declarația Alteței Sale Regale Principesa Elena, mama dlui Nicolae Medforth-Mills:

 

9 noiembrie 2017

 

Sunt foarte dezamagită și îngrijorată de faptele fiului meu, Nicolae. Prin comportamentul său din zilele trecute, Nicolae a nesocotit intimitatea, suferința și demnitatea tatălui meu, Regele Mihai.

 

I-am transmis, în trecut, lui Nicolae faptul că Regele nu dorește să îl vadă din cauza comportamentului său lipsit de principii morale. Chiar Regele, primind vestea căsătoriei fiului meu, i-a transmis lui Nicolae, într-o scrisoare privată din 4 august 2017, că este profund întristat că Nicolae nu a făcut nimic pentru a clarifica paternitatea presupusului său copil, o fetiță de aproape doi ani. Aceasta arată o lipsă de responsabilitate inacceptabilă.

 

La cea mai recentă vizită a mea la Aubonne, în luna august, tatăl meu mi-a confirmat personal decizia sa de a nu-l primi pe Nicolae, lucru cunoscut de fiul meu. Regele Mihai a făcut cunoscut, de câteva ori chiar în scris, că motivul deciziei de a-i retrage lui Nicolae titlul regal este că fiul meu nu are calitățile necesare pentru o poziție în Casa Regală a României.

 

Faptele lui Nicolae din aceste zile sunt profund greșite, moral si uman. Fiul meu a dat dovadă de dispreț față de România, față de poporul ei și față de principiile Casei Regale. Pentru mine, ca mamă, acest aspect este devastator.

 

 

 

 

 

Regele Mihai în stare critică.Principele Nicolae a vrut sa-l vada, dar a fost impiedicat

 

 

Maiestatea Sa Regele Mihai se afla in stare critica si a fost împărtăşit miercuri, 8 noiembrie, de un trimis al IPS Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale şi Meridionale. Marţi seara, nepotul sa, Principele Nicolae a vrut sa-l vada, incercind sa intre in resedinta acestuia din Elveţia, dar nu a fost lasat.

 

Acesta este motivul pentru care s-a iscat un conflict, la resedinta Regelui Mihai aflindu-se Principesa mostenitoare Margareta si consortul ei, Radu Duda.

 

Intr-un comunicat al Casei Regale se afirma ca fostul Principe Nicolae ar fi avut o tentativă de violare a domiciliului regelui Mihai, la reşedinţa acestuia din Elveţia. 

 

Nicolae ar fi  forţat uşa casei, implicând în incident şase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Regale, pe care i-ar fi agresat, anunţă Casa Regală, precizând că Regele Mihai refuză să îşi vadă nepotul.

 

 Inr-o declaratie data presei, Principele Nicolae, caruia i s-a retras titlul in 2015 si a fost exclus din linia de succesiune, spune ca a vrut doar sa-si vada bunicul, avind in vedere starea in care acesta se afla.

 

"Ieri am venit, am venit direct din avion şi am încercat să-l văd pe bunicul meu. Din păcate n-am putut. Vin ca nepotul Regelui, nepotul bunicului meu şi doar vreau să-l văd până la urmă. Atât. Dacă va fi ultima dată când ajung aici, când este într-o stare mai bună, atunci aş dori să-l văd. Dacă nu va fi, atunci vreau să-i zic rămas bun, pentru ultima dată”,a declarat Nicolae pentru stirileprotv.   

 

Aceasta a adăugat că în ultimii doi ani a încercat de circa 6-7 ori să-şi vadă bunicul, însă nu a fost lăsat.  „Niciodată nu am primit o explicaţie. A fost chiar aşa: “Nu se poate.” 

 

"Niciodată nu am avut o explicaţie pentru ce s-a întâmplat în august 2015, decizia care a fost luată”, a mai spus Nicolae.

 

Ma întristează profund și nu înțeleg agresivitatea Casei Regale de a face tot posibilul de a mă împiedica să îmi văd bunicul și de a-mi discredita imaginea.Nu voi intra în acest joc murdar. Voi alege să-mi respect bunicul în aceste momente dificile, pentru că așa se cuvine și așa este creștinește, a scris fostul principe pe Facebook.

 

 

Comunicat al Biroului de Presă al Majestății Sale Regelui, 8 noiembrie 2017
 

08.11.2017

 

Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui Mihai I este autorizat să transmită următorul comunicat:

 

În seara de marți, 7 noiembrie 2017, Nicolae Medforth-Mills a făcut o tentativă de violare a domiciliului Majestății Sale Regelui, la reședința din Elveția. Dl Medforth-Mills a forțat ușa casei, implicând în incident șase persoane, dintre care trei colaboratori ai Casei Majestății Sale.

 

Dl Medforth-Mills a agresat fizic și verbal trei persoane. Una dintre ele prezintă răni corporale. În final, el a fost împiedicat să forțeze intrarea în casă. Majestatea Sa a făcut clar, de mai multe luni de zile, faptul că refuză să-și vadă nepotul, lucru adus la cunoștință dlui Medforth-Mills în repetate rânduri.

 

La incident au fost prezente trei infirmiere, venite să trateze pe Majestatea Sa, care nu au putut să-și facă la timp datoria. De asemenea, infirmierele au făcut cunoscut că se tem pentru integritatea lor corporală și că vor lua în discuție la instituția lor dacă vor mai veni sau nu să-l trateze pe Rege.

 

Incidentul a survenit la doar o oră după ce Regele Mihai primise Sfânta Împărtășanie de la trimisul ÎPS Mitropolitului Iosif.

 

Casa Majestății Sale a înaintat o plângere la poliția elvețiană

 

Palatul Elisabeta, 8 noiembrie 2017

 

 

 


Nicholae Medforth-Mills este fiul principesei Elena a României şi al lui Robin Medforth-Mills, născut pe 1 aprilie 1985, în Meyrin, Elveţia. 

 

El a primit titlul de principe la împlinirea vârstei de 20 de ani, însă printr-un document semnat la 1 august 2015 şi intrat în vigoare imediat i-au fost retrase titlul şi a fost exclus din linia de succesiune la tronul României.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22