Judecătorul Andreea Chiș: Nu este legal ca hotărâri definitive să fie anulate printr-o lege

Redactia | 17.09.2018

Judecatorul Andreea Chiș, membra in Consiliul Superior al Magistraturii, acuza presiuni fata de actul de justitie, in contextul dezbaterilor privind protocoalele SRI, aceasta afirmand ca nu este legal ca anumite hotarari luate in cazul unor dosare sa fie desfiintate prin lege.

Pe aceeași temă

 

 

 

Chis sustine ca se arunca o lumina negativa asupra unor dosare solutionate definitiv. "Cred ca este o presiune exercitata asupra actului de justitie si se arunca categoric o lumina negativa asupra unor dosare definitiv solutionate. Nu cred ca putem sa afirmam de plano ca orice dosar in care a fost folosit protocolul inseamna ca a atras o hotarare nelegala.

 

Trebuie vazut de la caz la caz daca vreo proba a fost administrata nelegal si daca s-a folosit vreun protocol in sensul acesta", a declarat judecatoarea Andreea Chis la Digi24.

 

Aceasta a mai spus ca, in niciun caz, o sentinta definitiva nu poate fi desfiintata printr-o lege. "In niciun caz printr-o lege! Cu siguranta, nu! Poti sa prevezi un motiv de revizuire, dar nu poti sa desfiintezi prin lege hotararile", a mai afirmat Chis.

 

Referitor la lupta anticoruptie, Chis a afirmat ca aceasta e "foarte importanta", ca am facut pasi foarte importanti in acest sens si ca DNA trebuie sa continue lupta anticoruptie pe linia trasata in ultimii ani.

 

"In termeni mai generali, in care cred ca imi permite statutul sa spun, eu cred ca lupta anticoruptie este foarte importanta, ca am facut pasi foarte importanti in acest sens. Oricine ar fi capul acestei institutii, trebuie sa mearga in aceeasi directie, altfel vom ridica suspiciuni asupra noastra ca stat, asa cum ne insusim valorile UE. (...)

 

Este important cine este seful in Parchet, mult mai important decat intr-o instanta, unde seful are atributii administrative, foarte putin legate de dosare. In schimb, procurorul-sef confirma si infirma solutiile procurorilor din subordine", a completat Andreea Chis potrivit sursei citate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22