Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Judecătorul Andreea Chiș: Nu este legal ca hotărâri definitive să fie anulate printr-o lege
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-17
Actualitate Interna
1

Judecatorul Andreea Chiș, membra in Consiliul Superior al Magistraturii, acuza presiuni fata de actul de justitie, in contextul dezbaterilor privind protocoalele SRI, aceasta afirmand ca nu este legal ca anumite hotarari luate in cazul unor dosare sa fie desfiintate prin lege.

 

 

 

Chis sustine ca se arunca o lumina negativa asupra unor dosare solutionate definitiv. "Cred ca este o presiune exercitata asupra actului de justitie si se arunca categoric o lumina negativa asupra unor dosare definitiv solutionate. Nu cred ca putem sa afirmam de plano ca orice dosar in care a fost folosit protocolul inseamna ca a atras o hotarare nelegala.

 

Trebuie vazut de la caz la caz daca vreo proba a fost administrata nelegal si daca s-a folosit vreun protocol in sensul acesta", a declarat judecatoarea Andreea Chis la Digi24.

 

Aceasta a mai spus ca, in niciun caz, o sentinta definitiva nu poate fi desfiintata printr-o lege. "In niciun caz printr-o lege! Cu siguranta, nu! Poti sa prevezi un motiv de revizuire, dar nu poti sa desfiintezi prin lege hotararile", a mai afirmat Chis.

 

Referitor la lupta anticoruptie, Chis a afirmat ca aceasta e "foarte importanta", ca am facut pasi foarte importanti in acest sens si ca DNA trebuie sa continue lupta anticoruptie pe linia trasata in ultimii ani.

 

"In termeni mai generali, in care cred ca imi permite statutul sa spun, eu cred ca lupta anticoruptie este foarte importanta, ca am facut pasi foarte importanti in acest sens. Oricine ar fi capul acestei institutii, trebuie sa mearga in aceeasi directie, altfel vom ridica suspiciuni asupra noastra ca stat, asa cum ne insusim valorile UE. (...)

 

Este important cine este seful in Parchet, mult mai important decat intr-o instanta, unde seful are atributii administrative, foarte putin legate de dosare. In schimb, procurorul-sef confirma si infirma solutiile procurorilor din subordine", a completat Andreea Chis potrivit sursei citate.

TAGS : protocoale iccj sri sentinte definitive andreea chis
Comentarii
Dan Plesoianu 2018-09-17
Evident ca nulificarea deciziilor judecatoresti nu trebuie sa se faca printr-o lege, Ar fi absurd. Dar, totodata, ar trebui sa existe o modalitate prin care cetatenii sa se poata plinge, transparent, de toate nedreptatile si ilegalitatile comise asupra lor de sistemul judiciar. Caile legale prezente sint total ineficiente, dureaza foarte mult, si, ceea ce este mai grav, sint corupte (la ordin, sau pe bani) chiar ele. Ar trebui sa se evalueze caz cu caz, acolo unde plingerile cetatenilor sint justificate.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
901
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22