Joe Biden dă România ca exemplu negativ pentru restrângerea unor drepturi civile

Dora Vulcan | 17.09.2018

Fostul vicepresedinte american Joe Biden critica in termeni duri masurile legislative ale politicienilor impotriva comunitatii LGBT, pe care le descrie ca "politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia", iar in acest sens a oferit ca exemplu si situatia din Romania.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Biden a sustinut un discurs la o gala organizata de Human Rights Campaign, cea mai mare organizatie din Statele Unite pentru apararea drepturilor homosexualilor. Acesta a vorbit despre statele care adopta "politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia", iar ca exemplu a oferit tari precum Cecenia sau Tanzania, dar si "aliatul democratic Romania".

 

"In intreaga lume membrii comunitatii LGBTQ sunt terorizati si torturati. Cecenia, El Salvador, Malaezia, Tanzania, chiar si unii dintre aliatii nostri democratici precum Romania deschid calea unor politici obtuze care divizeaza societatea incercand sa redefineasca familia. Orice om cu constiinta, indiferent de religie sau de convingerile personale, ar trebui sa fie in stare sa inteleaga faptul ca discriminarea si violenta impotriva oricarei persoane, sub orice forma, este pur si simplu de netolerat, ilegala si gresita", a declarat Joe Biden, citat de Ziare.com.

 

 

CCR a dat, luni, aviz pe initiativa de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei care sa prevada casatoria doar intre un barbat si o femeie.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22