Vlad Alexandrescu, senator USR: Boicotati referendumul pentru familie, nu e despre familie

Redactia | 18.09.2018

Vicepresedintele USR, senatorul Vlad Alexandrescu, indeamna populatia sa boicoteze referendumul pentru familie, afirmand ca viitoarea consultare populara nu are, de fapt, nimic de-a face cu ideea de familie. Acesta mai sustine ca PSD nu este cu adevarat interesat de familie, ca dovada nu face nimic pentru familiile sarace.

Pe aceeași temă

 

 


"Ca vicepresedinte al formatiunii si senator USR, indemn pe toti cei care ma asculta acum sa boicoteze acest referendum, pentru ca, daca nu se atinge o prezenta de 30%, referendumul nu va fi validat si nu va avea consecinte de nici un fel", a declarat Vlad Alexandrescu pentru RFI Romania.



Senatorul USR spune ca pe organizatorii referendumului nu ii intereseaza starea familiilor din Romania, pentru ca, daca acesta ar fi fost cazul, familiile sarace ar fi fost ajutate.



"Daca i-ar fi interesat cu adevarat, i-am fi vazut ajutand familii sarace, victime ale violentei domestice, s-ar fi interesat de familii destramate, din cauza emigratiei spre Occident (...) . Cred ca pentru Dragnea, pentru Tariceanu, pentru Firea, toti romanii, toate familiile, toti barbatii si toate femeile din Romania nu sunt altceva decat o masa de manevra, o platforma care sa le serveasca lor drept scarita pentru ierarhia puterii", a completat Alexandrescu.

 

Vlad Alexandrescu e de părere că „PSD datorează PNL-ului un mare mulţumesc. Fără votul PNL-ului, modificarea Constituţiei nu trecea de Senat, asta trebuie să fie foarte clar (...). De asemenea, din câte am văzut în ultimele zile, declaraţiile unor înalţi ierarhi ai BOR dovedesc că Biserica nu înţelege încă un lucru foarte limpede şi anume că religia nu are ce căuta în politică”.

 

Referendumul pentru familia traditionala ar putea fi organizat timp de douua zile, in 6 si 7 octombrie, dar pentru asta Guvernul trebuie sa modifice legea referendumului.

 

Curtea Constitutionla a dat luni aviz pe initiativa de modificare a Constitutiei in sensul redefinirii familiei care sa prevada casatoria doar intre un barbat si o femeie. Decizia a fost luata in CCR cu o majoritate de 7 la 2 judecatori.

 

 

Pentru ca in legea referendumului nu au fost introduse si prevederile din celelalte legi electorale pentru prevenirea fraudelor si a votului multiplu, mai multe organizatii neguvernamentale cer Guvernului sa le aiba in vedere la adoptarea actului normativ in baza caruia se va organiza acest referendum pentru familia traditionala.

 

Senatorul PSD Serban Nicolae a anuntat ca Guvernul intentioneaza sa organizeze referendumul pe parcursul a doua zile, pentru a maximiza astfel sansele de reusita. Tot printr-un referendum care a durat doua zile (18-19 octombrie) a fost revizuita Constitutia si in 2003.

 

Conform AEP, la data de 31 august 2018 figurau in Registrul electoral 18.917.485 de alegatori romani.

 

Noua lege prevede ca referendumul este valabil daca la el participa cel putin 30% din numarul persoanelor inscrise in listele electorale permanente (5.675.246) si este validat daca optiunile valabil exprimate reprezinta cel putin 25% din cei inscrisi pe listele electorale permanente (4.729.372).

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22