Viorica Dăncilă, neconflictuala, i-a refuzat lui Dragnea solicitarea de a-l susține public

Redactia | 20.09.2018

Victor Ponta a declarat miercuri seară la B1 TV că Liviu Dragnea i-a cerut miercuri Vioricăi Dăncilă să iasă public și să declare că dacă el nu va mai conduce PSD, atunci va pleca și ea din funcția de premier. Dăncilă, însă, l-a ignorat.

Pe aceeași temă

 

 

 

Știu că Dragnea a fost azi pe la 17.00 peste Dăncilă să o oblige să spună că pleacă și ea și, după cum ați văzut nu s-a întâmplat asta. N-am văzut ca Dăncilă să fi ieșit să spună că dacă pleacă Dragnea, pleacă și ea. Știu că luni Dăncilă pleacă la Bruxelles și liderii europeni i-au spus că România rămâne pe calea europeană, dar nu se mai poate cu Dragnea. El a călcat o linie roșie: e inculpat pentru fraudarea a 25 milioane de euro bani europeni. Dacă ai furat bani europeni nu te iartă nimeni”, a declarat Ponta.

 

Surse din PSD, citate de Adevarul, spun însă că Liviu Dragnea nu cedează și forţează demisia Vioricăi Dăncilă şi ameninţă cu pierderea guvernării. Liderul PSD ar vrea ca Dăncilă să ameninţe cu demisia în Comitetul Executiv de vineri, astfel încât grupul răzvrătiţilor din PSD să facă un pas înapoi, de frică să nu piardă guvernarea.

 

Sursele citate susţin că Viorica Dăncilă, deşi fidelă liderului PSD, refuză acum să intre în jocul lui Dragnea. Oficial, premierul nu vrea să se poziţioneze de partea niciunei tabere din partid, însă neoficial Paul Stănescu susţine că Dăncilă e de partea sa şi că nu-şi va da demisia din fruntea Guvernului.

 

„Principalul mesaj cu care Dragnea va merge în CEX va fi: «dacă mă daţi jos, pierdeţi guvernarea!». E foarte important ce va spune premierul. Dacă Dăncilă îşi va pune demisia pe masă, Dragnea va câştiga războiul, căci nimeni din PSD nu e dispus să iasă de la guvernare, chiar dacă nu-l suportă pe Dragnea. Dacă Dăncilă va spune că e dispusă să continue ca premier, atunci Dragnea are şanse mici să rămână în fruntea partidului“, au explicat surse din conducerea PSD pentru Adevărul.

 

Dragnea le va reaminti baronilor locali că demisia lui Victor Ponta din urmă cu trei ani i-a scos de la Putere, deci scenariul s-ar repeta şi acum.

 

„Mulţi colegi din ţară încă mai sunt supăraţi pe Ponta pentru că a renunţat atunci. Dragnea ştie să exploateze aceste nemulţumiri. Oricum, un lucru e sigur: Dragnea nu va pleca de bună-voie“, susţin sursele citate.

 

Reamintim că scrisoarea puciștilor PSD arată că dacă Liviu Dragnea pleacă, atunci președinția interimară a partidului va fi preluată de președintele executiv, Viorica Dăncilă, care va rămâne și premier.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22