Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Premieră: „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, de Radu Jude
- - - -
2018-09-20
Cultura
0

2018 / 09 / 28

Lungmetrajul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, , propunerea României pentru o nominalizare la categoria „cel mai bun film într-o limbă străină” a premiilor Oscar 2019, va rula în cinematografele din România din 28 septembrie.

Filmul spune povestea realizării unei reconstituiri istorice, a masacrului de la Odessa din Al Doilea Război Mondial, pentru un spectacol de stradă. Din distribuţie fac parte Ioana Iacob, Alexandru Dabija, Alex Bogdan, Ilinca Manolache, Şerban Pavlu, Ion Rizea, Claudia Ieremia şi Bogdan Cotleţ.

 

 

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este primul film românesc care a fost premiat cu Globul de Cristal la Festivalul de la Karlovy Vary, unde a avut premiera în luna iulie a acestui an. Pelicula a mai fost recompensată cu trofeul Golden Mimosa pentru cel mai bun scenariu la Herceg Novi Film Festival - Montenegro Film Festival, și cu premiul Golden Barge pentru cel mai bun lungmetraj la Vukovar Film Festival (Croația). Lungmetrajul a fost inclus în secţiunea Contemporary World Cinema a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (Canada), în selecțiile BFI London Film Festival (Anglia), Haifa International Film Festival (Israel), CPH PIX (Danemarca), Bergen Film Festival (Norvegia), Viennale (Austria) și Sarajevo Film Festival (Bosnia și Herțegovina).

„Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari” este o producţie Hi Film, fiind distribuit de microFILM.

TAGS : Radu Jude Oscar barbari
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Cultura
814
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22