Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Șefii Jandarmeriei, Sindile, Cucoș și Cazan, suspecți în dosarul violențelor din 10 august
Dora Vulcan - - - -
2018-09-20
Actualitate Interna
6

Colonelul Ionuţ Cătălin Sindile - șef al Jandarmeriei și prim-adjunctul său, colonelul Gheorghe Sebastian Cucoș, sunt citaţi vineri, la Parchetul General în calitate de suspecți.

 

 

O parte din citația colectivă, transmisă Ministerului de Interne, a fost făcută publică joi seara de moderatorul Rareș Bogdan, de la Realitatea TV pe pagina sa de Facebook. 

 

 

 

 

 Alături de cei doi șefi ai Jandarmeriei a mai fost citat și Laurentiu Cazan, cel care a comandat efectiv trupele aflate în piaţă, precum şi secretarul de stat din Ministerul de Interne, Dan Chirică. Alături de aceştia este citat şi Cătălin Paraschiv, şeful brigăzii speciale a Jandarmeriei.

 

Despre cei doi șefi ai Jandarmeriei se știe deja că vor fi cercetați pentru complicitate la abuz în serviciu și complicitatea la participație improprie la purtare abuzivă. 

 

Conform art. 77 CPP, persoana cu privire la care, din datele şi probele existente în cauză, rezultă bănuiala rezonabilă că a săvârşit o faptă prevăzută de legea penală se numeşte suspect. De mentionat insa ca desi suspectul nu este parte în procesul penal, are un rol important în desfăşurarea urmăririi penale. 

 

De asemenea, art. 305 alin. (3) C.proc.pen. dispune cu privire la condiţiile care trebuiesc îndeplinite pentru a se dobândi calităţea de suspect:

-dacă din datele şi probele existente în cauză rezultă indicii rezonabile că o anumită persoană a săvârşit fapta pentru care s-a început urmărirea penală, procurorul dispune ca urmărirea penală să se efectueze în continuare faţă de aceasta, care dobândeşte calitatea de suspect.

TAGS : proteste piata victoriei mineriada jandarmerie suspecti sefi jandarmerie
Comentarii
Dan Plesoianu 2018-09-21
Pai, daca sefii de virf ai jandarmeriei au fost acuzati penal de savirsirea faptelor respevtive, este evident faptul ca le-au pus la cale impreuna, deci asta ar inseamna alcatuirea de grup infractional organizat, si conspiratie impotriva statului de drept, nu numai simple abuzuri in serviciu. Si, nu se spune daca dinsii au organizat ilegalitatile respective in urma unei decizii a grupului, sau in urma unui ordin primit mai de sus, caz in care, persoana / persoanele care au dat ordinul respectiv ar trebui acuzate penal, la rindul lor.
Isoscel 2018-09-21
Si Bloody Carmen nu ? Doar la ea este raspunsul despre adevaratul vinovat, marele Daddy ! Acesti imecili cica isi iubesc tara (cica!) ...dar urasc poporul acestei tari !
Lorelay 2018-09-21
Ceea ce s-a intamplat pe data de 10 August 2018 este o pata neagra pe Jandarmeria Romana. Intr-o tara civilizata ,sefii acesteia ar fi demisionat pe loc sau si-ar fi delgat atributiile de serviciu ,atat timp cat dosarul este pe rol. La fel si Ministrul de Interne ar fi demisionat pe loc. Atata minciuna, manipulare di mai ales abuz facut de jandarmi nu am vazut nicaieri . Traiesc in UK si am prins nebunia ce a cuprins mai multe zone, in urma cu 6-7 ani. Politia aparat cetatenii de asa numitele gasti de strada. A fost provocata atat verbal cat si fizic, violentii au fost extrasi si inchisi pe loc, in timp ce protejau cetatenii pasnici.Aici ,Mafia PESEDISTA a cuprins toate institutiile Statului ,facand Jandarmeria de rusine . Cei vinovati sa plateasca.!!!!
emil 2018-09-21
David, Berca, etc, n-au fost numiti sefi la politie de PSD.
emil 2018-09-21
Politia Romana jefuieste si terorizeaza populatia civila in stil mafiot dupa ce gruparea puscariasului Dragnea a preluat conducerea tarii. Nici mafia siciliana n-a fost atat de puternic organizata si acoperita de institutii statale cum sunt acesti ticalosi suspecti ce actioneaza camunflati in uniforme militare.
Dan Plesoianu 2018-09-21
Nu, jaful si teroarea au inceput chiar imediat du Decembrie '89, si au continusat in permanenta, sub o forma sau alta...
Total 6 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
5207
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22