Dragnea: Urmarirea penala a sefilor Jandarmeriei are ca obiectiv timorarea fortelor de ordine

Redactia | 22.09.2018

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat, vineri seara, la finalul sedintei CEx, unde a obtinut o victorie zdrobitoare in fata contestatarilor sai, ca punerea sub urmarire penala a sefilor Jandarmeriei, care au actionat legal, are ca obiectiv ”timorarea fortelor de ordine din Romania”.

Pe aceeași temă

 

"Jandarmii au actionat legal. Aceasta actiune a Parchetului General are ca obiectiv timorarea fortelor de ordine din Romania. N-am vazut graba in a-i ancheta pe cei violenti. Asta n-am vazut-o", a declarat Liviu Dragnea.

 

Trei sefi din Jandarmerie si un secretar de stat din Ministerul Afacerilor Interne au fost pusi vineri sub acuzare in legatura cu modul in care au intervenit jandarmii in timpul protestului din 10 august.

 

Ancheta a fost deschisa pentru acuzatiile de abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals.

 

Ordonanța procurorilor militari - prin care sunt puși sub urmărire penală șefii din Jandarmerie, Cucoș, Sindile și Cazan, și Dan Mihai Chirică, secretarul de stat din Ministerul de Interne, subordonatul ministrului de Interne Carmen Dan - arată fără dubiu că s-au falsificat date pentru a justifica intervenția în forță a Jandarmeriei și că ordinul de intervenție a fost emis ilegal.

 

Acuzații multe și foarte grave care confirmă atât falsul comis pentru a justifica o intervenție de o violență nejustificată, complicitatea între conducerea Ministerului de Interne cu autorul falsificării ordinului de intervenție, cât și abuzul în sine comis prin intervenția violentă asupra oamenilor care protestau pașnic, unii dintre ei cu copiii alături, detaliu consemnat și de procurorii militari.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22