Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Care e miza nominalizării ex-judecătorului CCR, Toni Greblă, secretar general al Guvernului
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-22
Actualitate Interna
1

În ședința CEx de vineri, când Dragnea i-a înfruntat pe dizidenții din partid, președintele PSD a făcut și un anunț-surpriză, cu propunerea ca Toni Greblă, fost judecător la Curtea Constituțională, s-o înlocuiască pe Andreea Lambru în funcția de secretar general al Guvernului.

 

 

 

Această mișcare cu înlocuirea lui Lambru, practic numărul doi din Guvern, care a fost numită de ALDE, s-ar putea să tensioneze și mai mult relația cu șeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Mai ales că de remaniere este vizat și unul dintre miniștrii importanți susținut de ALDE, Tudorel Toader. Premierul Dăncilă va semna săptămâna viitoare numirea în funcție a lui Greblă. Ioana Andreea Lambru, actualul secretar general, va trece în funcţia de secretar general adjunct.

 

Secretariatul General al Guvernului (SGG) este o structură în aparatul de lucru al Guvernului României, cu personalitate juridică, care are rolul de a asigura derularea operațiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice și tehnice ale activității Guvernului, precum și reprezentarea Guvernului în fața instanțelor judecătorești.

 

Șeful PSD nu mai are nimic de pierdut și înlocuiește toți oamenii care s-au împotrivit adoptării ordonanței de urgență privind amnistia și grațierea, punând un fidel care răspunde prompt la comenzi. Toni Greblă va fi de acord cu orice modificare legislativă el fiind achitat în luna mai 2018, în primă instanță de toate acuzațiile privind infracțiunile de de fals în declaraţii în formă continuată, trafic de influenţă, coordonarea unui grup infracţional şi operaţiuni economice incompatibile cu funcţia.

 

Acceptarea funcţiei de secretar general al Guvernului de către Toni Greblă a fost primită cu aplauze în şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD de vineri, fiind una unanimă, a declarat pentru Agerpres secretarul general adjunct al partidului, Codrin Ştefănescu.

 

"Toni Greblă este o nominalizare excepţională pentru funcţia de secretar general al Guvenului. Este o recunoaştere pentru toată cariera lui, pentru experienţă, pentru expertiză şi nu în ultimul rând o reparaţie pentru toate mizeriile şi umilinţele la care a fost supus de un sistem absolut odios pe care noi îl denumim 'statul paralel'. Cazul domnului Toni Greblă, judecător la CCR, privind traficul de struţi este penibil şi grotesc şi a făcut înconjurul planetei. Cred că nu a fost ziar, televiziune din lume să nu vorbească despre România - ţară europeană în care oameni de acest calibru sunt scoşi din funcţie pentru nişte dosare de un sinistru total. În momentul în care preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat în CExN că Toni Greblă a acceptat funcţia, pur şi simplu s-a aplaudat din suflet. A fost o decizie unanimă de acceptare şi în acelaşi timp o încântare pentru toţi membrii Comitetului Executiv", a precizat Codrin Ştefănescu.

 

Însă ședința CEx a fost mult mai tensionată decât arată declarațiile publice ale participanților. „A fost cu pumnalele pe masă. Așa ceva nu am văzut!”, scrie Stiripescurse.ro, citând o sursă din interiorul PSD.

 

Paul Stănescu l-a atacat dur pe Dragnea, pe care l-a acuzat că ar fi încercat să-și negocieze rezolvarea problemelor sale din Justiție în afara partidului, și că acum, în disperare de cauză propune varianta ordonanței de urgență.

 

Paul Stănescu i-a uimit pe membrii CEx  când a spus că s-a încercat adoptarea ordonanței prin Secretariatul General al Guvernului și nu prin Ministerul Justiției, așa cum ar fi trebuit pentru un act legislativ care aparține de acest minister.

 

Cei care i s-ar fi opus lui Liviu Dragnea la o astfel de variantă ar fi fost ministrul Justiției (n.a. pe care Dragnea l-a indicat deja ca principalul sabotor al amnistiei si gratierii) și premierul Viorica Dăncilă (n.a. care a și avertizat în ședința asupra efectelor dezastruoase care ar urma).

 

 

 

TAGS : psd liviu dragnea cex sgg toni grebla andreea lambru
Comentarii
emil 2018-09-22
Dragnea a prins cea mai buna oportunitate de a-si dezvolta firma pe capre.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3274
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22