Financial Times: „Sforarul” României supraviețuiește rebeliunii din partid

Redactia | 22.09.2018

Liderul partidului de la guvernare se confruntă cu rebeliunea unor membri importanți ai PSD, scrie Financial Times, care spune că Dragnea este considerat sforarul (power broker) României, deși nu poate deveni premier din cauza condamnărilor penale.

Pe aceeași temă

 

 

 

Bucureștiul a devenit o altă țintă a îngrijorărilor privind starea statului de drept în Europa de Est, dar în România este vorba de problema corupției, nu de cea a echilibrului democratic, precum în Polonia și Ungaria, ambele aflate în etape preliminare de infrigement din partea UE, scrie publicația citată, amintind că România va prelua președinția Uniunii Europene în ianuarie, relatează HotNews.ro, citând Financial Times.

 

Unii colegi ai domnului Dragnea se tem că a devenit o vulnerabilitate politică, notează FT, amintind de scrisoarea prin care i s-a cerut demisia și de faptul că popularitatea lui Dragnea a ajuns sub 10%, iar partidul a coborât sub 30%.

 

Dragnea a ”supraviețuit” tentativei de vineri de a fi înlăturat de la conducerea PSD, primind și sprijinul Vioricăi Dăncilă, care a rezistat până acum presiunilor de a da o ordonanță pentru amnistie și grațiere.

 

”Chiar dacă nu și-a pierdut funcția de președinte al PSD, el a pierdut deja partidul. E doar o chestiune de timp”, a declarat analistul independent Bogdan Nedea. El spune că disputa din partid a fost mai degrabă una pentru putere, decât una pentru combaterea coruției și apreciază că este puțin probabil ca cei care vor învinge să schimbe politicile și scopurile partidului.

 

”Este un război între bande”, a adăugat Nedea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22