Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Financial Times: „Sforarul” României supraviețuiește rebeliunii din partid
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-22
Actualitate Interna
1

Liderul partidului de la guvernare se confruntă cu rebeliunea unor membri importanți ai PSD, scrie Financial Times, care spune că Dragnea este considerat sforarul (power broker) României, deși nu poate deveni premier din cauza condamnărilor penale.

 

 

 

Bucureștiul a devenit o altă țintă a îngrijorărilor privind starea statului de drept în Europa de Est, dar în România este vorba de problema corupției, nu de cea a echilibrului democratic, precum în Polonia și Ungaria, ambele aflate în etape preliminare de infrigement din partea UE, scrie publicația citată, amintind că România va prelua președinția Uniunii Europene în ianuarie, relatează HotNews.ro, citând Financial Times.

 

Unii colegi ai domnului Dragnea se tem că a devenit o vulnerabilitate politică, notează FT, amintind de scrisoarea prin care i s-a cerut demisia și de faptul că popularitatea lui Dragnea a ajuns sub 10%, iar partidul a coborât sub 30%.

 

Dragnea a ”supraviețuit” tentativei de vineri de a fi înlăturat de la conducerea PSD, primind și sprijinul Vioricăi Dăncilă, care a rezistat până acum presiunilor de a da o ordonanță pentru amnistie și grațiere.

 

”Chiar dacă nu și-a pierdut funcția de președinte al PSD, el a pierdut deja partidul. E doar o chestiune de timp”, a declarat analistul independent Bogdan Nedea. El spune că disputa din partid a fost mai degrabă una pentru putere, decât una pentru combaterea coruției și apreciază că este puțin probabil ca cei care vor învinge să schimbe politicile și scopurile partidului.

 

”Este un război între bande”, a adăugat Nedea.

TAGS : psd liviu dragnea cex demisie financial times
Comentarii
emil 2018-09-22
Sforarii sunt in Parlamentul European si Casa Alba via Giuliani. Romania si Bulgaria au ramas singurele porți deschise fraudarii banilor !
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1195
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22