Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Președintele Emmanuel Macron cere excluderea din Schengen a țărilor UE anti-imigrație
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-23
International
2

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că țările UE care nu dau dovadă de solidaritate în privința gestionării migranților ar trebui să fie excluse din Spațiul european de liberă circulație, Schengen.

 

 

 

„Țările care nu vor mai mult Frontex sau mai multă solidaritate vor părăsi Schengen. Ţările care nu vor mai multă Europă nu se vor mai atinge de fonduri structurale”, a spus președintele francez în conferința de presă susținută la finalul summitului european informal de la Salzburg, desfăşurat zilele trecute, care a avut ca principale teme pe agendă migraţia şi negocierea Brexitului, scrie publicația Politico.eu.

 

Macron s-a referit la o propunere a Comisiei Europene de suplimentare a efectivelor Frontex (Agenţia europeană comună de protecţie a frontierelor), de la 1.600 la 10.000 de agenți, pentru consolidarea frontierelor externe ale blocului comunitar.

 

Planul Comisiei a fost criticat de premierul Ungariei, Viktor Orban, care, într-o declarație făcută luni în fața parlamentului de la Budapesta, a spus că „Nu vom renunța la dreptul nostru de a ne apăra graniţele, nimeni nu ne poate lua câtuşi de puţin din acest drept”.

 

Viktor Orban a refuzat de asemenea să primească solicitanți de azil în cadrul programului de redistribuire a acestora la nivel UE, în pofida faptului că o decizie a Curţii Europene de Justiţie îl obligă să accepte cota de refugiați.

 

Și alte țări est-europene, inclusiv Cehia şi Slovacia, se opun planului privind Frontex, însă comentariile lui Macron par să-l fi vizat pe Orban, notează Politico.eu.

 

TAGS : emmanuel macron europa imigratie schengen
Comentarii
gica 2018-09-24
Macron este dus cu sorcova si deja a ajuns la incredere la nivelul lui Dracnea. Peste toate,omul are dreptate in proiectul sau de a imparti Franta in doua,partea musulmana si cea crestina! Deci,succes D-le Macron!!!
emil 2018-09-23
Macron este cel mai apatic conducator al Frantei de la Napoleon incoace.
Total 2 comments.
Mai multe din International
1802
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22