Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Donald Trump vrea să-l demită pe nr. 2 din justiție, care l-ar fi caracterizat ca incompetent
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-24
International
3

Numarul doi din Departamentul american al Justitiei a fost convocat luni la Casa Alba, iar surse politice spun ca urmeaza demiterea sau o demisie. Vestea vine in contextul in care presa americana a publicat informatii din care reiesea ca Rod Rosenstein ar fi sugerat, in 2017, ca Donald Trump sa fie inlaturat.

 

 

 

Agentia AFP citeaza presa americana si vorbeste despre o demitere, in vreme ce BBC scrie insa ca Rosenstein intentioneaza sa-si dea demisia.

 

Rod Rosenstein ocupa o functie cruciala, pentru ca el supervizeaza, la Departamentul Justitiei, ancheta procurorului special Robert Mueller cu privire la amestecul rus in campania prezidentiala americana in 2016.

 

Intr-un inerviu acordat unui post de radio, luni, Trump a declarat ca nu a decis daca sa-l destituie sau nu.

 

Trump se afla la New York, la Adunarea Generala a ONU, scrie The Associated Press.

 

New York Times a dezvaluit ca procurorul general adjunct Rod Rosenstein l-ar fi inregistrat pe Donald Trump, cu scopul de a-i proba incapacitatea in exercitatea mandatului prezidential. Rosenstein neaga insa si spune ca un sarcasm a fost luat drept lucru serios.

 

Cotidianul american a mai relatat ca Rosenstein ar fi propus utilizarea Amendamentului Nr. 25 din Constitutia SUA pentru a il inlatura pe Trump, prin declararea lui ca incapabil sa indeplineasca functia de presedinte.

 

Rod Rosenstein a negat categoric informatiile, afirmand ca articolul publicat de The New York Times este "lipsit de acuratete si incorect din punct de vedere factual".

TAGS : donald trump sua casa albă rosenstein
Comentarii
CHARLIE 2018-09-28
Vechituri de noutati! Trump nu s'a intalnit azi cu no.2 la Justitie azi. Vom vedea!
FLORIAN D. MIREA 2018-09-25
Din doua una: sau Rosenstein spune adevarul, iar New York Times a mintit sau New York Times a spus adevarul, iar Rosenstein minte. Cert este ca oameni ca Larry Flint etc., apropiati de Clinton si Obama, dadeau o avere pentru inlaturarea lui Donald Trump.
emil 2018-09-24
Rod Rosenstein nu intelege un lucru, Donald Trump nu este decat un precursor ai SUA.
Total 3 comments.
Mai multe din International
949
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22