Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Coordonatorul brutalităților jandarmilor: Dacă mâine ar fi 10 august, aș proceda la fel
Laurentiu Gheorghe - - - -
2018-09-26
Actualitate Interna
6

"Daca maine ar fi 10 august, as proceda la fel. Categoric", a sustinut maiorul in fata jurnalistilor de la Parchetul General. El a fost audiat timp de aproape 20 de minute, dar s-a prelevat de dreptul de a nu face declaratii în fata magistratilor.

 

 

 

 

 

Maiorul Laurențiu Caza, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor împotriva protestatarilor din Piața Victoriei, din 10 august, a spus la ieșirea de la Parchetul General că are calitatea de suspect în dosarul deschis de procurorii militari.

 

"Nu pot sa-mi dau seama eu daca a fost o lovitura de stat", a declarat Laurentiu Cazan, cu toate că a depus la DIICOT o plângere în  care tocmai asta spune, că în data de 10 august 2018, grupări paramilitare au fortat intrarea in sediul Guvernului, cu scopul de a schimba ordinea constituțională din România, să schimbe Guvernul legitim și să preia Puterea utilizând forța armată.

 

Laurentiu Cazan este cercetat de procurorii militari pentru patru infractiuni: abuz in serviciu, participatie improprie la purtare abuziva in forma continuata, participatie improprie la fals intelectual, participatie improprie la uz de fals.

 

"Pe timpul actiunii de restabilire a ordinii publice, legea a fost respectata intocmai...Resping cu tarie acuzatiile procurorilor", a declarat Laurentiu Cazan.

 

Maiorul a mai fost intrebat daca se asteapta sa fie retinut in acest caz: „Categoric nu ma astept sa fiu retinut”.

 

El a explicat ca nu exista nimic contradictoriu in declaratiile care privesc ora in care s-a semnat ordinul de interventie.

 

Ofiterul nu a vrut sa ofere date din dosarul procurorilor.

 

"Se foloseste in spatiul public termenul de a gaza, v-as ruga sa va uitati in dictionar sa vedeti ce inseamna a gaza. Daca au fost persoane care au suferit in mod gratuit (care nu au participat efectiv la instigari), in urma interventiei, mi-am cerut scuze", a tinut sa precizeze jandarmul.

 

 

TAGS : proteste jandarmerie laurentiu cazan parchetul militar
Comentarii
?????? 2018-09-27
Opinați că ar trebui întrebat și de ce au considerat necesară folosirea gazelor și dacă ar considera că jandarmii își puteau realiza misiunea fără a folosi gazele ?
nic 2018-09-27
Oare cum ar reactiona omul asta daca familia si prietenii sai ar lua atatea pulane pe spate cat au luat oamnenii aia cu mainile ridicate de la brutele alea in uniforme de jandarmi!! Capii astia care au condus macelul din piata nu au invatat nimic din greselile pe care le-au facut, eu doar sper ca intr-o zi toti mafiotii care bat oameni nevinovati la comanda politica sa plateasca asa cum a platit deunazi Fecior!!!! Doame-ajuta!!!
mircea 2018-09-26
Bruta si lichea aroganta si impertinenta.
Isoscel 2018-09-26
Pe jandarm il preocupa faptul daca ceea ce au facut subordonatii sai cu cei 110 mii de romani in noaptea 10-11 august este o gazare conform dictionarului sau nu. Si a ajuns la concluzia ca improscarea cu gaze iritante, in concentratii numai de ei stiute, de la 1 metru distanta , in ochii manifestantilor ("protestantilor") , nu a insemnat gazare, de vreme ce dex-ul spune ca asa se cheama opeatia daca este facut intr-un spatiu inchis si cu intentia de a-i suprima pe cei asupra carora se face opeartia. Despre partea a doua, cea privind intentia individul nu poate asigura ca nu fost ca in dex. Iar in ce priveste spatiul, avand in vedere, agolomeratia si cladirile inconjuratoare cu siguranta ca este verificata si conditia de spatiu inchis ! Asa incat, janadarmul mizerabil, sluga oarba sau imbecil , poate primi pe merit cel putin 10 ani de puscarie , perioada in care sa fie gazat nu in celul ci numai atunci cand va iesi la plimbare in curtea inchisorii. Ca sa nu aiba de ce se plange !
emil 2018-09-26
Pe de alta parte acesti ramasi incearca sa-si justifice actele criminale asupra copiilor, femeilor si oamenilor nevinovati ce scandau in Piata jos mafia si coruptia, prin documente falsificate sau clasificate ca lovitura de stat fara a realiza ca nimeni in lume nu va tolera o bestie care gazeaza sau loveste un copil fie si al lui.
emil 2018-09-26
La fel a spus si Eichmann !
Total 6 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1864
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22