Opoziția a declanșat procedura pentru demiterea lui Dragnea de la șefia Camerei Deputaților

Redactia | 26.09.2018

Partidele de opozitie au depus, miercuri, un proiect pentru modificarea regulamentului Camerei Deputatilor, prin care presedintele forului legislativ sa poata fi revocat din functie, la propunerea unei treimi din numarul total al deputatilor, a anuntat prim-vicepresedintele PNL, Raluca Turcan.

Pe aceeași temă

 

 

 

"PNL, impreuna cu USR, PMP si deputati neafiliati din partidul Pro Romania, a depus astazi propunerea de modificare a regulamentului Camerei Deputatilor prin care presedintele Camerei Deputatilor sa poata fi revocat, la propunerea unei treimi din numarul deputatilor", a declarat Turcan, in Parlament.

 

„Este un proiect legislativ pe care l-am avut şi în sesiunea trecută, care a fost respins, însă, în contextul în care preşedintele Camerei Deputaţilor este tot mai vizibil vinovatul decredibilizării instituţiei Parlamentului, decredibilizării imaginii României în străinătate, a devenit personajul care transformă forul de bază al legiferării din România într-o instituţie aflată la cherem personal, considerăm că se impune o dezbatere reală din nou despre posibilitatea revocării dlui Liviu Dragnea din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”, a declarat lidera deputaților PNL, Raluca Turcan.

 

Articolul 26: ”Preşedintele Camerei Deputaţilor poate fi revocat înainte de expirarea mandatului, cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi, cu asigurarea cvorumului legal. Votul este secret şi se exprimă prin bile. Propunerea de revocare se face în scris de către liderul grupului parlamentar care l-a propus şi căruia îi aparţine funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor”.

 

În cazul lui Liviu Dragnea, propunerea ar trebui să vină de la Vasile Daniel Suciu, liderul grupului PSD, un deputat de Bistrița. Abia după ce liderul grupului face propunerea, ea trebuie să treacă de Biroul Permanent al Camerei Deputaților și abia apoi să ajungă la vot – o procedură extrem de greoaie.

 

Ea a spus că îşi exprimă speranţa că, de data aceasta, dezbaterile vor fi “mai temeinice”.

 

“Sperăm că vom ajunge ca şi alte grupuri parlamentare, altele decât cele care l-au propus pe preşedintele Camerei Deputaţilor, să poată să genereze propunerea de revocare, evident votul luându-se cu majoritatea deputaţilor”, a adăugat Raluca Turcan.

 

 

Votul este secret si se exprima prin bile. Propunerea de revocare se face in scris de catre liderul grupului parlamentar care l-a propus si caruia ii apartine functia de presedinte al Camerei Deputatilor".

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22