Lucian Netejoru, șeful Inspecției Judiciare, și-a plagiat aproape toată teza de doctorat

Redactia | 27.09.2018

Judecătorul Lucian Netejoru, inspector-șef al Inspecției Judiciare, caruia Tudorel Toader i-a prelungit mandatul prin OOG, a plagiat aproape tot conținutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București, scrie ziarista Emilia Sercan pe Pressone.ro.

Pe aceeași temă

 

 

”Doar de trei cărți a fost nevoie pentru încropirea lucrării care i-a adus lui Netejoru titlul de doctor, lucrare intitulată 'Particularități manageriale în cooperarea polițienească internațională pentru prevenirea spălării banilor'.

 

Cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție.

 

De altfel, Voicu a fost unul dintre referenții din comisia de susținere care i-a acordat titlul lui Netejoru, însă el nu a observat că doctorandul a plagiat masiv din cărțile sale.

 

Coordonatoarea tezei de doctorat, profesor universitar Ștefania Georgeta Ungureanu, avea să fie condamnată pe fond la închisoare cu suspendare, pentru că a înșelat Academia de Poliție, precum și nouă doctoranzi ai acestei instituții.

 

Articolul poate  fi citit integral AICI.

 

La presiunile publice ale lui Liviu Dragnea, pe 5 septembrie Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență cu dedicație pentru ca actualii șefi ai Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru și Gheorghe Stan, să își poată păstra funcțiile.

 

Inspecția Judiciară este arma folosită de alianța PSD-ALDE pentru a controla corpul magistraților. Potrivit informațiilor G4Media.ro, OUG-ul nu are avizul CSM. Există cel puțin două decizii ale CCR care consacră obligativitatea avizului. Problema este că singura instituție care poate sesiza CCR că OUG-ul nu are aviz CSM este Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

 

De e a vrut Dragnnea Ordonanta

 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a cerut pe 23 august Inspecției Judiciare să se sesizeze că în toate cele trei dosare penale deschise de DNA pe numele său procurorii au colaborat cu SRI în baza protocolului încheiat cu SRI în anul 2009, a dezvaluit jurnalistul Ovidiu Vanghele.

 

Potrivit sesizării, Dragnea susține că procurorii s-au folosit de protocolul încheiat între Ministerul Public și SRI în 4 februarie 2009 în toate cele trei dosare în care a fost sau este cercetat penal. În consecință, acesta cere inspecției judiciare să verifice „aspectele” pe care le-a sesizat și să dispună „măsurile legale pentru remedierea aspectelor de nelegalitate sesizate”, scrie Centrul Independent de Media

 

Sesizarea depusă de Liviu Dragnea la Inspecția Judiciară poate fi citită aici.

 

Dragnea  menționează în sesizare dosarul ”Referendumul”, în care a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare, dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, în care a fost condamnat în primă instanță la 3 ani și jumătate de închisoare cu executare, și dosarul TelDrum, în care este acuzat de fraudarea banilor europeni.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22