Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Remanierea guvernului. PSD vrea să-i aducă în guvern pe Nicolicea, Andronescu, Zetea, Oprișan
Dora Vulcan - - - -
2018-09-28
Actualitate Interna
0

Au apărut primele nume de potențiali miniștri vehiculate în PSD la remanierea anunțată să aibă loc după referendum. Surse din partid au declarat pentru G4Media.ro că Eugen Nicolicea este varianta de înlocuire a ministrului justiției, Tudorel Toader.

 

 

Numele lui Nicolicea a fost vehiculat și la secretariatul general al guvernului, însă postul a fost între timp ocupat de Toni Greblă.

 

La Educație ar fi două nume vehiculate: Ecaterina Andronescu și Daniel Breaz, senator PSD de Alba și rectorul Universității 1 Decembrie din Alba Iulia, scrie G4Media. 

 

Ecaterina Andronescu a confirmat, joi, că Liviu Dragnea i-a propus să fie ministru al Educație dar a spus că nu i-a dat încă un răspuns, pentru că nu și-a propus, prin scrisoare de frondă împotriva lui Dragnea, să-și negocieze vreo funcție.

 

 "Am avut două discuţii cu domnul Liviu Dragnea, în urmă cu două săptămâni, înainte de Cex, chiar după scrisoarea mea. Eu nu am scris scrisoarea pentru a obţine vreo funcţie", a spus Ecaterina Andronescu, citată de Realitatea TV.

 

Întrebată dacă oferta este valabilă, Andronescu a îndreptat atenția presei spre Dragnea: "Asta trebuie sa-l intrebati pe domnul Dragnea. Functia pentru mine nu este importanta. A inteles scrisoarea mea, a inteles preocuparea mea. Nu am discutat cu doamna Dancila despre asta", a încheiat aceasta.

 

Ministrul Educației Valentin Popa și-a depus demisia după ce a fost atacat de UDMR, care a suspendat protocolul de colaborare cu PSD, iar președintele PSD a spus că UDMR are dreptate. Conflictul s-a exacerbat după ordonanța adoptată de guvern pe 23 august. Actul legislativ le-a interzis învățătorilor maghiari să predea limba română dacă nu aveau studii universitare de specialitate. Decizia a condus la o adevărată revoltă a părinților și profesorilor din zonele cu minorități naționale.

 

Popa a precizat că nu este de acord cu solicitarea UDMR de modificare a ordonanţei și că acesta este motivul pentru care și-a depus demisia.

 

„Am depus-o de câteva zeci de minute. Consider că limba română şi România nu sunt de negociat. Nu putem institui un monopol al predării limbii române la aceste clase de către învăţătorii care susţin orele în limbile minorităţilor naţionale. Solicitarea UDMR are un scop politic şi este mai degrabă centrată pe profesor decât pe elev. Toţi copiii din România trebuie să cunoască limba română pentru a avea o şansă să trăiască şi să muncească în România. Până acum, în 28 de ani, nimeni nu a luat vreo măsură pentru ca aceşti copii să înveţe mai bine limba română. Iată că prima încercare de acest gen este imediat solicitată a fi abrogată (...)", a declarat Valentin Popa pentru Televiziunea Intermedia Suceava.

 

 Pe Gabriel Zetea, președintele CJ Maramureș, liderul PSD ar dori să-l răsplătească cu postul de ministru de interne în locul lui Carmen Dan, scrie G4Media.

 

Marian Oprișan ar urma să primească, tot în semn de recunoștință, Transporturile.

 

Un alt nume luat în calcul la transporturi, în locul lui Lucian Șova, este tot un apropiat al baronului Oprișan, Iulian Matache. Acesta din urmă a mai fost ministru la transporturi în Guvernul Ponta, când l-a înlocuit pe Ioan Rus.

 

În fine, pe lista numelor vehiculate în PSD se mai numără și Felix Stroe, de la Constanța, în locul vicepremierului Paul Stănescu la ministerul Dezvoltării. Stroe este unul dintre dezertorii din grupul dizidenților.

 

O remaniere guvernamentală a miniştrilor din partea PSD va avea loc în cadrul unui CExN care va fi organizat după referendumul pentru redefinirea familiei, a anunţat preşedintele PSD, Liviu Dragnea după ședința de la Neptun unde a câștigat detașat în fața puciștilor, mai scrie G4Media. 

 

 

 

 

 

TAGS : guvern psd dancila remaniere nicolicea andronescu oprisan zetea
Comentarii
Total 0 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
3650
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22