Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Homosexualii se pot căsători cu un partener de sex opus

Redactia | 28.09.2018

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei susține că „nu există dreptul la căsătorie al persoanelor de același sex” dar că și o persoană cu orientare homosexuală se poate căsători, dacă respectă regulile impuse de această instituție, de a fi majoră și dacă alege un partener de sex opus.

Pe aceeași temă

 

 

 

Întrebat, într-un interviu pentru Libertatea, dacă prin redefinirea familiei în Constituție nu încalcă drepturile persoanelor de același sex, Bănescu a negat, precizând că se vorbește de un drept care nu există în jurisprudența europeană, respectiv dreptul la căsătorie pentru persoanele de același sex.

 

„Cei care vorbesc asta vorbesc despre un drept care nu există, se numește dreptul la căsătorie pentru persoane de același sex. În toată jurisprudența europeană nu există un asemenea drept. Și, dacă stăm să ne gândim bine, dreptul la căsătorie nici nu poate fi clamat nici de noi, heterosexualii. De ce spun asta, e un drept care poate fi comparat cu dreptul la sănătate, cu dreptul de a încheia un contract. Căsătoria, până la urmă, civilă este un contract, ea nu e o legalizare sau o eliberare a unui certificat pentru iubire. Am înțeles că se vorbește acum că limităm dreptul la iubire al cuiva, nici vorbă de așa ceva. Căsătoria este o instituție cu niște reguli structurante ale ei. În această instituție intri prin vocație. Unii au vocația celibatului, alții a familiei, fiecare este liber să aleagă sau nu. Inclusiv o persoană homosexuală se poate căsători, doar dacă respectă regulile acestei instituții: adică să aibă cel puțin 18 ani, sau 16 cu voia tutorelui, să nu fie o persoană alienată mintal și să nu aleagă ca partener al ei o persoană de grad apropiat de rudenie, dar să fie, evident, un partener de sex opus”, a spus Bănescu.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22