FBI, chemat să clarifice situația judecătorului Kavanaugh, candidat pentru Curtea Supremă

Redactia | 29.09.2018

Președintele Donald Trump a ordonat vineri FBI să cerceteze veridicitatea acuzațiilor la adresa candidatului pentru Curtea Supremă, Brett Kavanaugh, care se află în plin scandal după ce trei femei au afirmat că în timpul facultății le-ar fi agresat sexual.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

 

Cererea privind ancheta FBI amână votul din Senatul american de confirmare a lui Kavanaugh ceea ce îi oferă lui Donald Trump timpul necesar pentru a discuta cu senatorii liberali. Judecătorul acuzat de agresiuni sexuale a acceptat să coopereze cu organele de anchetă.

 

Comisia juridică din Senatul american îl susține pe Brett Kavanaugh, candidatul nominalizat de Donald Trump la șefia Curții Supreme, relatează Reuters. Cu toate acestea, senatorul republican Jeff Flake a cerut amânarea unui vot final cu o săptămână.

 

Voturile Comisiei au fost de 11 la 10 pentru ca Brett Kavanaugh să fie recomandat pentru confirmarea în funcția de șef al Curții Supreme. Democrații s-au opus, iar republicanii au fost ”pentru”.

 

Comisia ar urma să trimită nominalizarea pentru a fi votată în Senat, dar senatorii republicani vor discuta vineri mai târziu dacă vor amâna un vot în plenul Senatului, după cererea lui Jeff Flake.

 

”Vom vorbi cu liderul majorității. El este acela care ia decizia aceasta. Vom avea această discuție în această după-amiază”, a spus republicanul John Cornyn.

 

Votul senatorilor îi pavează astfel calea lui Kavanaugh spre confirmarea în funcție, după o zi marcată de mărturia profesoarei care l-a acuzat pe judecător de agresiune sexuală acum 36 de ani.

 

Trei femei l-au acuzat pe Kavanaugh de agresiune sexuală. Profesoara Christine Blasey Ford este prima care a ieșit cu acuzații de agresiune sexuală legate de un incident din 1982 și a fost de acord să fie audiată de comisia juridică a senatului.

 

O a doua femeie, Deborah Ramirez, a descris o presupusă situație de conduită sexuală neadecvată care l-a implicat pe Kavanaugh și care datează din anul academic 1983-1984, când ambii erau la Universitatea Yale.

 

O treia femeie a cerut să să depună mărturie în fața Comisiei Judiciare din Senat, reclamând că acesta a avut un comportament sexual inadecvat.

 

Președintele SUA, Donald Trump, l-a apărat luni pe candidatul nominalizat de el la șefia Curții Supreme, Brett Kavanaugh.

 

”Judecătorul Kavanaugh este o persoană extraordinară. Sunt de partea lui până la capăt”, a spus Trump după ce a ajuns la New York pentru a participa la Adunarea Generală ONU.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22