Fostul principe Nicolae, exclus din Casa Regală, se însoară azi, la Sinaia, cu Alina Binder

Redactia | 30.09.2018

Fostul principe Nicolae si aleasa sa, Alina Binder, se casatoresc duminica, in Sinaia. Familia Regala a Romaniei nu va participa la acest eveniment, in schimb, mirii vor fi insotiti de oaspeti de seama.

Pe aceeași temă

 

 

Pe invitatii scrie ca tinuta la biserica este obligatorie. Doamnele trebuie sa poarte rochie de zi si palarie, iar domnii uniforma sau costum de zi.

 

Cununia religioasa va avea loc la Biserica "Sfantul Ilie", iar conform programului oficial, aceasta va fi la ora 14.30, publicul neavand acces in lacasul de cult. O ora mai tarziu este programata iesirea mirilor din biserica si plecarea spre Cazino, scrie Ziare.com.

 

Nicolae si sotia vor pleca de la biserica spre Cazino cu o caleasca, iar in fata vor avea calareti de la Junii Brasovului, urmati de un ansamblu folcloric din Bucovina, a precizat primarul din Sinaia, Vlad Oprea.

 

Potrivit acestuia, sunt asteptate mii de persoane care sa salute mirii cand vor trece spre Cazino, in caleasca.

 

La ora 16:30, Nicolae si Alina vor iesi in balcon, la Cazino, sa-i salute pe cei prezenti, iar la ora 18.00 va incepe receptia.

 

Potrivit biroului de presa al nepotului regelui Mihai, nasi vor fi Liviu si Simona Popescu, Constantin Filitti si Alexandra Butculescu-Filitti. Cavaleri sunt Mihai Binder, fratele Alinei, Andrew Griffiths din Marea Britanie, Charles-Antoine Uyttenhove din Belgia, Bejan Alizaddeh si James Dalzell din Marea Britanie, Bogdan Macarie. Domnisoarele de onoare vor fi Elizabeta-Karina de Roumanie, Mihaela Serban, Raluca Tilea, Yvonne Persic, Denisa Fatusan si Ana Burcea.

 

Printre invitati se numara Her Highness Princess Eleonore Schaumburg-Lippe, Prince Grigore Ghyka, Count Hubertus Droste zu Vischering von Nesselrode-Reichenstein, Count Elemer Jankovich-Besan, Baron Philip Rinn of Earlston, IPS Calinic (delegat de catre PF Parinte Daniel), Vlad Oprea - primar Sinaia, Elizabeta-Karina de Roumanie, Familia Ratiu - Nicolae, Sasha, Indrei & Pamela, Irina Freisacher - din familia Rosetti si Familia Don, Gregor Roy Chowdhury, parintele Iustin - Manastirea Oasa, Alexandra Dulgheru, jucatoare de tenis, sau Raul Badiu, pilot de raliu.

 

Sursa citata a precizat ca pentru invitatiile de nunta, mirii "au ales sa foloseasca detalii imagistice din manuscrisul Reginei Maria pentru a darui fiecarui oaspete, alaturi de invitatii, o amintire sensibila si nobila a ceea ce insemna regalitate".

 

Nunta nepotului Regelui Mihai va avea loc in cea mai mare sala a Cazinoului, Sala Oglinzilor. Pe vremuri, aici era sala ruletelor.

 

Cazinoul din Sinaia, unde va avea loc petrecerea, se afla in administrarea autoritatilor locale, insa angajatii de aici nu au vrut sa spuna cat l-a costat pe nepotul regelui Mihai acest eveniment, invocand ca a fost semnat un contract de confidentialitate. Insa, oricine poate inchiria Sala Oglinzilor, locul unde va avea loc petrecerea, pentru suma de 2.500 de euro.

 

Meniul din cadrul receptiei va cuprinde 4 feluri de mancare din bucataria traditionala romaneasca, dar si din bucataria internationala si sunt atent alcatuite chiar de miri.

 

Potrivit unui comunicat de presa al Familiei Regale, sambata si duminica, principesa Margareta si principele Radu vor face o vizita in orasele Soultzmatt si Haguenau din Alsacia, Republica Franceza, la invitatia oficiala a autoritatilor celor doua municipalitati.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22