După dezbaterea din PE, Dragnea vede iarăși „trădători” de țară care manipulează

Redactia | 04.10.2018

Liderul PSD reia teza ceaușistă, după dezbaterile din Parlamentul European, conform căreia oficialii europeni critică politica PSD-ALDE, doar pentru că sunt manipulați de minciunile spuse de trădătorii de țară și de neam, care urmăresc destabilizarea și umilirea României și fac jocul intereselor străine.

Pe aceeași temă

Astfel, Liviu Dragnea a spus miercuri seară că oficialii europeni critică încercările de subordonare a justiției de către coaliția PSD-ALDE și subminarea luptei anticorupție din cauză că sunt manipulați de elemente ostile, niște „trădători care murdăresc imaginea României” reprezentată cu cinste și onoare doaar de fruntașii social-democrați.

“Am văzut astăzi în dezbaterea de la Strasbourg luări de poziţii ale unor europarlamentari din alte ţări care sunt sigur că habar nu aveau cum arată legile Justiţiei. Mai mult decât atât, am văzut o doamnă care spunea că pentru referendum se folosesc fonduri europene. Vă daţi seama ce manipulare este transmisă la Bruxelles de ani de zile, câte minciuni se spun acolo şi asta pleacă numai din România, din partea unor trădători – o spun cu toată tăria – care murdăresc imaginea acestei ţări, care sunt interesaţi de destabilizarea României şi doar de a continua ca România să fie în genunchi în faţa oricăror interese străine. Interesele străine sunt legitime. Problema nu este a ţărilor sau a companiilor care au interese în România. Problema este a noastră dacă acceptăm această poziţie sau dacă înţelegem că buna colaborare nu înseamnă slugărnicie”, a pretins liderul PSD la România TV, potrivit Agerpres.

El a susținut că, în urma intervenţiei premierului Viorica Dăncilă în faţa europarlamentarilor, s-a simţit mândru că este român, precizând că dorinţa legitimă a României este aceea de a primi din partea membrilor UE “acelaşi respect, aceeaşi preţuire” pe care le manifestă şi ţara noastră faţă de Europa.

“Vreau să o felicit din toată inima pe doamna prim-ministru pentru discursul de astăzi, pentru poziţia pe care a avut-o, pentru răspunsurile pe care le-a dat, pentru demnitatea cu care şi-a apărat ţara. (…) Eu chiar m-am simţit mândru că sunt român. Am văzut un premier al României care a mers la Strasbourg cu deferenţă, cu respect, cu preţuire, cum a spus doamna prim-ministru, dar cu demnitate în a-şi reprezenta ţara, pentru că toţi suntem cetăţeni europeni, toţi contribuim la dezvoltarea acestui continent. Milioane de români muncesc în Europa şi contribuie la dezvoltarea ţărilor unde muncesc, plecaţi de acasă. Ceea ce am cerut noi mereu, ceea ce a exprimat şi doamna prim-ministru astăzi este doar dorinţa noastră legitimă, total legitimă, să primim acelaşi respect, aceeaşi preţuire. Nu cred că este bine pentru noi, pentru generaţiile următoare ca România să accepte în continuare poziţia unei ţări care este certată de toţi şi, de cele mai multe ori, nici măcar nu înţelegem de ce suntem certaţi”, a mai spus Dragnea.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22