CSM a avizat numirea Giorgianei Hosu în funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT

Redactia | 09.10.2018

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, marţi, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Giorgianei Hosu ca procuror şef adjunct al DIICOT.

Pe aceeași temă

 

 

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat pozitiv, marţi, propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de numire a Giorgianei Hosu ca procuror şef adjunct al DIICOT, transmite Agerpres. 

 

"În şedinţa din data de 9 octombrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, cu majoritate, a avizat pozitiv propunerea ministrului justiţiei în funcţia de procuror şef adjunct al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei procuror Elena Giorgiana Hosu", precizează CSM într-un comunicat transmis agenției naționale. 

 

Totodată, arată sursa menţionată, în aceeaşi şedinţă, Secţia, cu majoritate, a avizat negativ propunerea ministrului justiţiei de numire în funcţia de procuror şef al Secţiei de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei procuror Sterschi Florena Esther.

 

Hotărârile Secţiei pentru procurori vor fi motivate şi transmise Ministerului Justiţiei, informează CSM.

 

În prezent, Elena Giorgiana Hosu este delegată în aceeaşi funcţie pentru care a susţinut interviul.

 

Hosu a mai ocupat funcţia de procuror şef adjunct al DIICOT în perioada în care instituţia era condusă de Alina Bica.

 

Pe 14 septembrie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a propus-o pe Elena Giorgiana Hosu pentru ocuparea funcţiei de procuror şef adjunct al DIICOT.

 

De asemenea, Toader a propus numirea a trei procurori în funcţii de conducere în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie: Antonia Eleonora Constantin - procuror şef al Secţiei Judiciare, Iuliana Nedelcu - procuror şef adjunct al Secţiei Judiciare, Florena Esther - şef al Secţiei de Resurse Umane şi Documentare.

 

Propunerile ministrului Justiţiei au avut loc în urma organizării unei selecţii în vederea numirii în funcţii vacante de conducere din cadrul Parchetului General, DIICOT şi DNA.

 

MJ anunţa atunci că, în ceea ce priveşte funcţia de procuror şef al Secţiei judiciare penale din cadrul DNA, nu se va face o propunere de numire.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22