Toader absentează de la întâlnirea anuală a procurorilor în plin scandal cu Augustin Lazăr

Redactia | 10.10.2018

La sedința anuală a procurorilor cu funcții de conducere din Ministerul Public (sefii parchetelor de pe lângă curțile de apel, DNA și DIICOT), convocată de Procurorul general al României, ministrul Justiției a declinat în ultimul moment invitația, motivând cu agenda prea încărcată.

Pe aceeași temă

 

 

 

La intalnire era anunțată și prezența ministrul Justitiei, Tudorel Toader, dar miercuri dimineata acesta a anuntat pe Facebook ca nu mai participa.

 

"Pe data de 8 august 2018, la sediul MJ, se desfasura intrevederea cu procurorul general al PICCJ, procurorul -sef interimar al DNA si procurorul-sef al DIICOT. De comun acord, stabileam ca pe data de 10 octombrie 2018 sa fie organizata intrevederea cu toti procurorii- sefi din Ministerul Public.

 

La data respectiva nu se cunostea faptul ca pe 10 octombrie, in calitate de Ministrul al Justitiei, voi participa la sedinta de Guvern, si nici faptul ca ma voi deplasa la sediul Comisiei de la Venetia! Cu speranta participarii la intrevederi similare, apreciind rolul Ministerului Public in arhitectura statului de drept, exprim convingerea unor dezbateri clarificatoare!", a scris Toader pe Facebook.

 

Intalnirea vine intr-un moment tensionat, dupa ce Lazar si Toader au avut mai multe contre in CSM. In acelasi timp, Toader ar trebui sa anunte saptamana aceasta rezultatul evaluarii lui Augustin Lazar.

 

In acelasi timp, Guvernul si Camera Deputatilor au sesizat Curtea Constitutionala cu posibile conflicte constitutionale. Sunt vizate atat protocoalele SRI-procurori semnate in 2009 si 2016, dar si modul in care Inalta Curte a facut numirile in completul de 5 judecatori.

 

In plus, pe rolul Parlamentului sunt mai multe inititive legislative controversate, care privesc si protocoalele procurori-SRI, cum ar fi proiectul de respingere a OUG 6/2016, care ar putea duce la o revizuire a sentintelor definitive.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22