Protest al ciobanilor la în fața ministerului condus de Daea: de ce-ați mai promovat oaia?

Redactia | 10.10.2018

Mai mulți ciobani au protestat miercuri în fața Ministerului Agriculturii acuzând fraude care ar avea loc în țară la acordarea subvențiilor și a accesului la pășuni, precum și nereguli din partea medicilor veterinari, scrie Hotnews.ro.

Pe aceeași temă

 

 

  "Pentru niște bani pe care îi primești, te forțează să primești niște animale care nu sunt certificate sanitar veterinar, să le introduci în efectivele tale și îți îmbolnăvești astfel animalele. (..) Nu mai avem unde să ne vindem animalele. Ce ați construit? Ați promovat oaia pentru ce? Pentru restaurante și cârciumi în București? Nu avem un abator. Tot ce se taie în România se taie la negru.", spun ciobanii-protestatari. 

 

- Cea mai mare problemă și cea mai gravă este pentru îmbolnăvirea animalelor prin programul făcut pentru berbeci. Pentru niște bani pe care îi primești, te forțează să primești niște animale care nu sunt certificate sanitar veterinar, să le introduci în efectivele tale și îți îmbolnăvești animalele. A doua problemă - pășunile. Fermierii adevărați și ciobanii nu au acces la pășuni, acestea au fost deja date în proporție de 75-80% șmecherilor care sunt oameni cu diverse funcții în stat și au câteva animale.

 

- Nu mai avem unde să ne vindem animalele. Ce ați construit? Ați promovat oaia pentru ce? Pentru restaurante și cârciumi în București? Nu avem un abator. Tot ce se taie în România se taie la negru. Prin programul cu berbecii au reușit să ne dezbine. (..) Ciobanii sunt oameni drepți, curați sănătoși, care muncesc. Păi dacă tu distrugi pe cine muncește în România, cine mai rămâne fraților aici? Nu o să mai avem cui să dăm bună ziua la sate. Treziți-vă fraților acum! Trăiești degeaba, muncești și nu te alegi cu nimic. Să te chinui să te îmbolnăvești pentru ce? Tinerii, copilul, Facultăți terminate, mastere terminate, nu găsești post unde să te angajezi! L-am trimis în domeniu. Unde să plece? Șofer în Anglia? Ce să facă copilul meu dacă toate posturile sunt așa cum sunt? Totul este politic. Se duce la interviu, îl întreabă: "În ce partid ești înscris? Asta e România!"

 

Ciobanii au spus că ar urma să aibă discuții în această după-amiază cu ministrul Agriculturii, Petre Daea, iar vineri va fi o ședință la care vor participa și șefii de federații și asociații, scrie Hotnews.ro. 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22