Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Iohannis, din nou despre referendum: a fost dominat de campanii de dezinformare grave
Redacția - - - -
2018-10-10
Actualitate Interna
1

Președintele Klaus Iohannis a făcut din nou o referire la referendumul pentru redefinirea familiei în Constituiei, care a avut loc în zilele de 6 și 7 octombrie, spunând că dezbaterea a fost dominată de campanii de dezinformare grave.

 

Șeful statului a făcut aceste afirmații, miercuri, în timpul ceremoniei de decorare a angajaților Teatrului Evreiesc de Stat, Cătălina Buzoianu și Ernst Leonhardt.

 

De asemenea, Iohannis a atras atenția supra faptului că discuțiile despre referendum au fost marcate de ură ”și chiar accente extremiste”.

 

”În anul Centenarului, România a avut de trecut un test important, iar pacea socială a fost afectată de o perioadă de tensiuni care au precedat referendumul pentru modificarea Constituției. Când pacea socială este tulburată, întreaga societate are de suferit.

 

Dezbaterea din jurul acestui referendum a fost dominată de campanii de dezinformare grave, în care au prevalat discursul urii și chiar accentele extremiste.

 

Cultura și educația sunt căile principale prin care ne putem proteja în fața încercărilor virulente de manipulare. Numai prin educație și apelul la cultură putem deveni mai toleranți pentru a depăși, cu înțelepciune și maturitate, încercările de dezbinare a societății.” - a spus șeful statului.

 

La referendumul pentru redefinirea familiei s-au prezentat la urne 3.857.308 de alegători, reprezentând 21,10% din numărul persoanelor înscrise pe liste. Voturi valabil exprimate la răspunsul ‘DA’ au fost 3.531.732, reprezentând 91,56% din numărul participanţilor, voturi valabil exprimate la răspunsul ‘NU’ - 249.412, adică 6,47%, iar voturi nule - 76.111, respectiv 1,97%. Potrivit Legii 3/2000, pentru ca referendumul naţional să fie valabil, este necesară o prezenţă la urne a cel puţin 30% dintre persoanele înscrise pe listele electorale permanente.

 

TAGS : cotroceni iohannis referendum
Comentarii
emil 2018-10-11
Din impostura si prostie se naste ura si extremismul.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
1304
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22