Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


66 de primari din Dâmbovița îl susțin pe Țuțuianu și cer demisia lui Dragnea din fruntea PSD
Redacția - - - -
2018-10-12
Actualitate Interna
1

66 de primari PSD din Dâmbovița sunt alături de conducerea Consiliului Județean și au transmis vineri o scrisoare deschisă prin care își exprimă susținerea față de liderul organizației județene, Adrian Țuțuianu. Ei reiterează cererea de demisie a președintelui PSD Liviu Dragnea.

 

 

Edilii sunt nemulțumiți de apariția în presă a înregistrărilor din ședințele locale ale PSD, în care Țuțuianu a fost extrem de critic la adresa lui Dragnea și a acoliților săi. Ei spun că vor recurge la toate mijloacele legale pentru a identifica cine a făcut înregistrările și le-a livrat în presă. 

 

 

Scrisoarea integrală a primarilor PSD și a conducerii Consiliului Județean Dâmbovița:

 

Primarii Partidului Social Democrat din județul Dâmboviţa, alături de conducerea  Consiliului Judeţean, luând act de declarațiile liderilor centrali ai partidului, precum și de apariția în presa centrală a unor discuții care au avut loc în cadrul Organizației PSD Dâmbovița, emitem următorul punct de vedere:

 

Toate discuțiile care fac obiectul înregistrărilor au avut loc în interiorul partidului, în cadrul întâlnirilor conducerii organizației județene cu primarii, viceprimarii, consilierii județeni și consilierii locali, la solicitarea acestora, cu privire la dezbaterile din cadrul CEX național.

 

Ne delimităm de atitudinea colegilor noștri, care și-au permis să înregistreze discuții din interiorul partidului și apoi să trimită aceste înregistrări unor televiziuni naționale, cu scopul vădit de a discredita atât liderul organizației cât și organizația PSD Dâmbovița.

 

Vom apela la toate mijloacele legale pentru a identifica acele persoane care au realizat, sau care au dispus să se facă aceste înregistrări și vom proceda la sancționarea lor conform Statutului PSD. Aceste practici sunt de condamnat și au fost condamnate inclusiv de liderul partidului, domnul Liviu Dragnea.

 

Scrisoarea semnată de președintele Adrian Țuțuianu, ca și punctele de vedere exprimate în cadrul CEX Național al PSD și în cadrul ședințelor PSD Dâmbovița, au deplina susținere a primarilor PSD. Îngrijorările sale cu privire la situația partidului și direcția în care acesta se îndreaptă sunt și îngrijorările membrilor și simpatizanților PSD. Nemulțumirile exprimate de președintele Adrian Țuțuianu cu privire la activitatea unor miniștri sunt semnalate inclusiv de membri PSD Dâmbovița, în numeroase rânduri și se bazează, în special, pe faptul că în campaniile electorale au fost asumate o serie de promisiuni pentru îndeplinirea cărora depindem de sprijinul Guvernului, și care, nici până azi nu și-au găsit rezolvare (situația industriei de apărare din județ, situația drumurilor nationale, situația stadionului din municipiul Târgovişte etc).

 

Nu este nevoie de niciun sondaj de opinie pentru a observa că PSD se află într-o situație dificilă și că suportul popular de care am beneficiat în anul 2016 a fost considerabil diminuat din cauza modului discreționar în care este condus partidul și din cauza slabei performanțe a unor membri ai Guvernului.

 

Cerem tuturor liderilor partidului să înceteze atacul la președintele PSD Dâmbovița, organizație de referință, care a obținut în toate bătăliile politice rezultate remarcabile, inclusiv acum situându-se pe locul II pe țară,  transmițându-le că Adrian Țuțuianu are întreaga noastră susținere și  că este condamnată la eșec orice tentativă de înlocuire a acestuia de la conducerea Organizației PSD Dâmbovița, înlocuire care ar echivala cu distrugerea unei echipe puternice şi cu cel mai mare favor făcut adversarilor noştri politici, atât la nivel local, cât şi la nivel naţional.

 

***

 

Zilele trecute, România TV a difuzat mai multe înregistrări ale convorbirilor din ședințe ale PSD, în care liderul organizației Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, numește PSD un ”partid de maimuțe” și critică prestația guvernului Dăncilă, pe care-l numește ”o tragedie” . Țuțuianu i-a criticat pe ministrul Muncii Olguța Vasilescu și pe Claudiu Manda, șeful comisiei parlamentare de control al SRI, despre caer a spus ”fie prostul cât de prost, mintea vine după post”. La un moment dat relatează că Paul Stănescu ar fi spuc că ”bă,i ăștia care vreți cu Dragnea, luați-l de mână și mergeți cu el prin București. Dacă lumea vă primește bine, noi suntem niște idioți” . Pe 19 septembrie, Gabriela Firea, Paul Stănescu și Adrian Țuțuianu au făcut publică o scrisoare în care au cerut demisia lui Dragnea și înlocuirea sa cu președintele executiv Viorica Dăncilă.  

 

 

 

TAGS : psd dragnea primari locali dambovita contestare tutuianu
Comentarii
emil 2018-10-13
Judecatorii CCR au oprit inregistrarile SRI dar nu si inregistrarile mafiei.
Total 1 comments.
Mai multe din Actualitate Interna
2001
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22