Macovei: Toader este interesat ca DNA și DIICOT să fie distruse, indiferent pe ce cale

Redactia | 17.10.2018

Europarlamentarul Monica Macovei, fost ministru al Justiției, îl acuză pe ministrul Tudorel Toader că vrea să distrugă DNA și DIICOT.

Pe aceeași temă

 

 

 Comunicatul integral:

 

Ordonanța de Urgență prin care Tudorel Toader a modificat legile justiției are scopul distrugerii DNA și DIICOT, cele două parchete care luptă cu corupția, terorismul și rețelele de crimă organizată. Avocat al politicienilor cu probleme penale, Toader este interesat ca DNA și DIICOT să nu funcționeze și să fie distruse, indiferent de perversitatea căilor prin care le distruge: pe față sau mai întortocheat, încercând să îi păcălească pe oameni.

 

Creșterea vechimii procurorilor care pot lucra la DNA și DIICOT, de la 8 ani la 10 ani, și introducerea condiției noi ca procurorii DNA să rămână în funcție doar dacă au dat concurs la angajare sunt doar ultimele două încercări ale lui Toader de a distruge DNA și DIICOT.

 

Ticăloșia acestor modificări este că Toader nu recunoaște direct că închide cele două instituții anticorupție și antimafie, ci vrea să le lase fără procurori. Să nu uităm că Toader a mai rupt o bucată din DNA când a creat secția specială de anchetare a magistraților, luând din competența DNA.

 

A urmărit Toader ca procurorii care nu au 10 ani vechime să fie mutați la alte parchete, deși pe legea în vigoare la data angajării lor îndeplineau condițiile să lucreze la DNA și DIICOT ?

 

Toader, fost judecător constituțional și descalificat ca profesor de drept, știe că încalcă principiul stabilității procurorilor, garantat de Constituție. Și îl încalcă! Toader știe că a-i lua unui procuror dosarele la care lucrează și a le da altcuiva încalcă independența pe dosare și soluții a procurorului de caz! Toader știe și că, introducând alte condiții decât cele valabile la angajarea procurorului respectiv, este imixtiune politică în justiție! O fi auzit profesorul de drept de neretroactivitatea legii?

 

Astăzi, Secția de procurori a CSM a decis, în unanimitate, că interpretarea corectă a dispozițiilor noii OUG este în sensul aplicării pentru viitor a condiţiilor de exercitare a funcţiei în cadrul PG, DNA și DIICOT.

 

Toader a promovat o OUG menită să destabilizeze sistemul de justiție, iar acest lucru nu poate folosi decât infractorilor, care pot invoca în instanță neclaritățile din ordonanța lui Toader pentru a contesta dosarele penale și soluțiile judecătorilor, dacă sunt condamnați. Ordonanța lui Toader trebuie anulată, fie printr-o altă OUG de respingere, fie prin sesizarea CCR!

 

Toader însuși trebuie să plece de urgență din funcția de ministru al Justiției.

 

Și mai este o întrebare importantă: este textul publicat în Monitorul oficial după 30 de ore identic cu textul aprobat în Guvern? Ne mai ascunde ceva Toader?

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22