Dragnea a renunțat la legea parteneriatului civil. Troc între Biserică, PSD și LGBT (surse)

Redactia | 17.10.2018

Proiectul de lege privind parteneriatul civil are puține șanse să mai fie adoptat, pentru că nu are susținere în rândul parlamentarilor PSD. Proiectul urma să fie depus în parlament în cursul acestei săptămâni, însă procedura s-a amânat.

Pe aceeași temă

 

 

 

 "O negociere pentru proiectul de lege este greu de purtat pentru că parlamentarii sunt conservatori. De exemplu, senatorii nici nu vor să audă despre asta, dar Camera Deputaților este forul decizional. Este greu să obțină voturile necesare", scrie Hotnews care citează surse autorizate. 

 

Riscul este ca proiectul să rămână blocat în parlament sau, mai rău, să cadă la vot.   

 

Proiectul urma să fie depus în Parlament miercuri, 17 octombrie, dar a fost amânată procedura.

 

 "S-a făcut un un troc, o înțelegere între Biserică, Dragnea și (comunitatea) LGBT. Dacă referendumul pentru redefinirea familiei era validat în compensație urma să fie adoptată de Parlament legea parteneriatului civil. Cum acest lucru nu s-a întâmplat Dragnea nu mai susține acest proiect și nici nu le va impune parlamentarilor să o facă", au explicat surse autorizate, citate de HotNews.ro.

 

Totodată, parlamentarii PSD nici nu vor să audă de legea parteneriatul civil și evită să facă declarații în acest sens. Neoficial însă poziția generală a pesediștilor este: "am susținut referendumul pentru familia tradițională în teritoriu, ce le explic oamenilor dacă votez consimțirea uniunii între doi bărbații?" - scrie sursa citată. 

 

Întrebat dacă legea parteneriatului civil mai este susținută de PSD, Liviu Dragnea a spus că nu cunoaște proiectul de lege. "Nu am văzut proiectul de lege. Vom discuta în Comitetul Executiv dacă vom susține acest proiect și când să înceapă procedura parlamentară", a declarat Dragnea miercuri, la Parlament.

 

Liviu Dragnea  - 7 mai:  "În ceea ce priveşte comunitatea LGBT, trebuie găsită formulă legală prin care parteneriatul civil să fie legiferat.(...) Se lucrează (n. red - la partid) deja chiar cu asociaţii din acea zonă. Se lucrează, au fost întâlniri cu asociaţii, cu ONG-uri din acea zonă. Nu a venit până acum la partid un proiect de genul ăsta, dar s-au deschis discuţiile şi contactele cu aceste ONG-uri şi le consider foarte bune", declara Dragnea potrivit Agerpres.

 

Florin Manole, 9 octombrie, după eșecul referendumului pentru familie: "Săptămâna viitoare o să depun împreună cu colegi de la alte partide politice un proiect care priveşte parteneriatul civil. Proiectul vine în urmă jurisprudenţei CEDO şi în urmă jurisprudenţei recente a Curţii Constituţionale şi are legătură cu viaţa de familie. (...) Are prevederi care se referă, de exemplu, la chestiuni patrimoniale, la chestiuni privind datoriile, moştenire, adică normarea genului acesta de uniuni consensuale, atât între persoanele de acelaşi sex cât şi între persoanele de sexe diferite, care nu aveau niciun fel de protecţie juridică. (...) Va reglementa o viaţă de familie pentru persoanele care nu sunt căsătorite şi care sunt foarte multe şi care au nevoie de această legiferare" (Agerpres). 

 

Tot atunci Manole a precizat că PSD susţine acest proiect și că formă proiectului se apropie de final.

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22