Toader: Comisia de la Veneția recomandă abrogarea pensionării anticipate a magistraților

Redactia | 19.10.2018

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a postat, vineri, pe Facebook un mesaj prin care transmite ca in avizul Comisiei de la Venetia se retine amanarea pensionarii magistratilor, conform noilor legi ale Justitiei, recomandandu-se totodata si "abrogarea acestei solutii legislative".

Pe aceeași temă

 

 

 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a postat pe Facebook că renunțarea la prevederea privind pensionării magistraților la doar 20 de ani vechime este una dintre recomandărilor imperative ale Comisiei de la Veneția. 

 

"Comisia de la Venetia! Avizul CV retine solutionarea temporara a problemei pensionarii magistratilor, prin amanarea momentului intrarii in vigoare a solutiei legislative. Se recomanda abrogarea acestei solutii legislative. OUG pentru legile justitiei va fi transmisa, in mod formal, catre CV pentru emiterea unui aviz! ", a scris, vineri, pe Facebook ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

 

 

Comisia de la Venetia dezbate astazi, in sedinta plenara, situatia Codurilor Penale si a legilor Justitiei modificate in Romania.

 

Amanarea pensionarii anticipate a magistratilor este prevazuta in Ordonanta de Urgenta 92/2018, adoptata luni de Guvernul Dancila. Ordonanta a fost contestata de specialisti, care au cerut si opinia Comisiei de la Venetia.

 

Romania este reprezentata la sedinta de azi a CV de deputatul PSD Florin Iordache.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22