Anchetatorii din dosarul 10 august, cercetați disciplinar de Inspecția Judiciară

Redactia | 19.10.2018

Inspecția Judiciară îi anchetează disciplinar pe procurorii militari Gheorghe Cosneanu, Codruț Mihalache și Bogdan Pârlog - cercetați pentru că ar fi încălcat dipozițiile legale privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.

Pe aceeași temă

 

 

Sunt efectuate cercetări privind activitatea procurorilor militari Gheorghe Cosneanu (șeful secției Parchetelor Militare din Parchetul General), Bogdan Pârlog (cel care s-a aflat, în noaptea protestului din 10 august la manifestare) și Codruț Mihalache, transmite Inspecția Judiciară într-un comunicat remis presei vineri. 

 

Procurorii militari sunt cercetați pentru că ar fi încălcat ordinele și procedurile interne privind ancheta protestului din 10 august. Concret, aceștia au instrumentat dosarul protestului înainte ca acesta să fie preluat de către secția militară din cadrul PArchetului General. După mutarea dosarului la Parchetul General, aceștia se ocupă în continuare de caz, fiind delegați la Parchet, deși un ordin interzice acest lucru.

 

 

 

***

 

Șefii Jandarmeriei Ionuț Sindile, Laurențiu Cazan, Sebastian Cucoș și secretarul de stat în Ministerul de Interne, Dan Mihai Chirică, au fost puși sub acuzare în data de 21 septembrie în dosarul violențelor din 10 august.

 

Ministerul de interne, Carmen Dan, a declarat pe data de 24 august că ancheta de la Parchetul General privind protestul din 10 august, în care sunt puşi sub acuzare şefi din Jandarmerie şi un secretar de stat din MAI, reprezintă ”o altă încercare de intimidare a unei instituţii fundamentale a statului”.

 

În replică, procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat luni că în dosarul privind intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august, procurorii militari efectuează o anchetă “imparţială, efectivă şi independentă de orice ingerinţe externe”.

 

Parchetul general a cerut în repetate rânduri declasificarea unor documente ale Jandarmeriei referitoare la mitingul din 10 august, însă ministrul de interne, Carmen Dan, a declarat într-o emisiune televizată că ”instanța este cea care decide declasificarea de urgenţă atunci când consideră că informaţii esenţiale sunt utile cercetării judiciare”

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22