Bursa zvonurilor. Cine pleacă și care va fi componența Guvernului Dăncilă II

Redactia | 24.10.2018

Remanierea anunțată de liderul PSD, Liviu Dragnea, preocupă în prezent conducerea coaliției PSD-ALDE. Informațiile scurse în media arată o recompensare a fidelilor lui Dragnea și alungarea puciștilor din Guvern.

Pe aceeași temă

 

 

  • Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, ar urma să preia Ministerul Dezvoltării de la Paul Stănescu care va pleca din Guvern.
  • Portofoliul Muncii ar putea fi preluat de Rovana Plumb.
  • Lucian Șova va preda Transporturile cel mai probabil lui Felix Stroe, care a renunțat la opoziția față de Dragnea, portofoliu care este dorit însă și de Nicolae Bădălău.
  • O altă contestară a lui Liviu Dragnea, Ecaterina Andronescu ar urma să revină la Educație, loc vacant după demisia lui Valentin Popa.
  • De Tineret și Sport s-ar putea ocupa Matei Călin în locul Ioanei Bran, iar la Cercetare ar putea fi numit Daniel Breaz, un susținător fidel al lui Liviu Dragnea.
  • La Ministerul Justiției, Dragnea ar dori să-l numească pe Eugen Nicolicea în locul lui Tudorel Toader, care are însă susținerea lui Călin Popescu Tăriceanu care nu pare dispus să cedeze în ciuda faptului că postul revine PSD-ului.
  • Subiectul remanierii provoacă tensiuni între PSD și ALDE, social-democrații dorind să preia Ministerul Energiei, la schimb cu Ministerul Economiei, scrie HotNews.ro, citând surse apropiate PSD.
  • Niculae Bădălău, șeful PSD Giurgiu și unul dintre puciștii care au trecut înapoi în tabăra lui Dragnea, ar urma să preia postul de vicepremier ocupat acum de Viorel Ștefan.
  • În schimb, Viorel Ștefan ar urma să primească un post la Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF).

 

Acestea sunt cele mai noi scenarii de lucru în PSD înaintea Comitetului Executiv la care va fi luată decizia remanierii guvernului. E posibil ca în funcție de negocierile de ultim moment să apară modificări în lista miniștrilor remaniați, scrie G4Media.ro.

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22