Augustin Lazăr, audiat de CSM pe 13 noiembrie. Avizul este consultativ

Redactia | 25.10.2018

Procurorul general Augustin Lazăr va fi audiat de Consiliul Superior al Magistraturii pe 13 noiembrie, când va fi analizat raportul de evaluare facut de ministrul justitiei prin care a propus revocarea acestuia din functie. Motivarea avizului va fi data pe data de 21 noiembrie, dar acesta are doar un rol consultativ.

Pe aceeași temă

La audierea procurorului general Augustin Lazăr va participa și ministrul Tudorel Toader, așa cum s-a întâmplat și atunci când ministrul a propus revocarea din funcție a șefei DNA Laura Codruța Kovesi. 

In cazul acesteia CSM a dat un aviz negativ, dar Tudorel Toader nu a tinut cont de el si a mers mai departe cu procedura. In final, presedintele Iohannis a fost obligat s-o revoce din functie ca urmare a deciziei CCR.

Miercuri seara, intors doar pentru o zi din concediu, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat raportul privind evaluarea procurorului general, Augustin Lazăr, si a cerut revocarea  acestuia din functie. Raportul de 63 de pagini continea 20 de ”capete de acuzare”, multe dintre acestea similare celor folosite si in cazul Kovesi.

Augustin Lazăr a declarat că raportul de evaluare a activităţii sale este modul prin care Executivul, prin ministrul justiţiei, înţelege să raspunda cerintelor Comisiei de la Venetia si sa respecte independenţa Ministerului Public.

El a spus că despre concluziile şi ”exagerările vizibile şi interesate” ale ministrului Justiţiei va vorbi punctual în zilele următoare.

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22