Corina Crețu: De la aderarea la UE, România a beneficiat de peste 45 de miliarde de euro

Redactia | 26.10.2018

Politica de coeziune este garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni, rezultatele fiind vizibile şi în România, spune comisarul european pentru dezvoltare Corina Crețu.

Pe aceeași temă

 

 

Ea a făcut vineri publică cifra de care a beneficiat România în cei zece ani scurși de la aderarea României la UE: peste 45 miliarde de euro. 

 

Politica de coeziune este garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni, rezultatele fiind vizibile şi în România, care în perioada scursă de la aderarea la UE a beneficiat pentru propria dezvoltare de fonduri europene de peste 45 miliarde de euro, a subliniat comisarul european pentru politică regională Corina Creţu, înaintea vizitei pe care o va efectua luni şi marţi în România.

 

Pe agenda acestei vizite sunt incluse întâlniri cu reprezentanţi de prim rang ai autorităţilor române şi dezbateri despre viitorul politicii europene de coeziune în cadrul a două conferinţe de anvergură, se arată într-un comunicat remis vineri Agerpres. 

 

Astfel, Corina Creţu şi comisarul european pentru buget şi resurse umane Gunther Oettinger vor participa la conferinţa la nivel înalt "O politică de coeziune incluzivă pentru o Uniune mai aproape de cetăţenii săi", alături de dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, de dl. Karl-Heinz Lambertz, preşedintele Comitetului Regiunilor, şi de dl. Vazil Hudak, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii. Evenimentul este organizat de Guvernul României.

 

"Intervenţia mea în cadrul acestei conferinţe se va concentra pe beneficiile politicii de coeziune, care nu sunt nici abstracte şi nici de natură birocratică. Politica de coeziune a Uniunii Europene creează locuri de muncă, generează oportunităţi de dezvoltare economică şi socială, asigură accesul la servicii de educaţie şi sănătate mai bune, contribuie la promovarea incluziunii sociale şi la sprijinirea comunităţilor marginalizate, şi nu în ultimul rând susţine dezvoltarea reţelelor feroviare şi rutiere. Politica de coeziune este, de fapt, garanţia creşterii calităţii vieţii pentru cetăţenii europeni. Iar rezultatele sunt vizibile şi în România. De la aderarea la UE, în urmă cu 10 ani, România a avut alocate peste 45 miliarde de euro de la UE, pentru propria dezvoltare", a declarat comisarul pentru politica regională înaintea vizitei sale.

 

În prima zi a vizitei, comisarul european Corina Creţu se va întâlni cu dna Viorica Dăncilă, prim-ministrul României, şi cu reprezentanţii Coaliţiei Naţionale pentru Modernizarea României, o organizaţie ce are ca principal obiectiv accelerarea absorbţiei fondurilor europene.

 

De asemenea, înaltul oficial european va participa la conferinţa EuroIMPACT "Informarea şi îmbunătăţirea comunicării privind politica de coeziune a Uniunii Europene în România", alături de dna Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, dl. Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, şi dna Gabriela Creţu, preşedintele Comisiei de Afaceri Europene din Senatul României, evenimentul fiind organizat de Institutul European din România. La finalul zilei, comisarul pentru politică regională va discuta, în cadrul unei întâlniri bilaterale, cu dl. Vazil Hudak, vicepreşedinte al Băncii Europene de Investiţii, despre investiţiile cu fonduri europene.

 

În cea de a doua zi, comisarul Corina Creţu se va întâlni cu dl. Victor Negrescu, ministrul-delegat pentru afaceri europene, pentru a discuta aspecte legate de mandatul României la Preşedinţia Consiliului UE, precum şi cu dl. Jerzy Kwiecinski, ministrul polonez responsabil pentru investiţii şi dezvoltare.

 

 

 

 

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22