Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Timisoara-Daniel Vighi: A fost un miting spontan, care nu a avut nimic de-a face cu partidele. Dinescu a fost jalnic.
- - - -
2009-12-01
Alegeri 2009
7

Daniel Vighi, scriitor si membru fondator al Societatii Timisoara, a declarat pentru Revista 22 ca este o minciuna afirmatia ca mitingul a fost organizat de PD-L. " Au cautat o reconciliere care nu le-a reusit, de aceea nici nu au indraznit sa iasa in balconul Operei, asa cum era planuit. Revolta a stirnit faptul ca la mitingul PSD din fata Operei se fluturau steaguri rosii. Foarte tare a suparat lumea si discursul lui Dinescu. A fost jalnic, se pupa cu Geoana".

"Este o minciuna faptul ca manifestatia a fost organizata de PD-L, o minciuna ca aceea cu partidele istorice din 1990. Au fost acolo o serie de oameni pe care ii stiam de la diferite mitinguri de prin anii 90, pe care i-am recunoscut, acum dupa 20 de ani, putin mai batrini. Nu a fost nimic organizat, totul a fost spontan si nu a avut de-a face cu partidele. Ne-am dus sa vedem ce se intimpla, unii au venit, poate, stirniti de televiziuni, de Realitatea TV, altii suparati de pactul care urma sa se semneze acolo. Vreau sa va spun ca nu a avut nimic de-a face cu PD-L, pentru ca noi am condamnat si PD-L cind s-a aliat in 2008 cu PSD", a declarat Daniel Vighi.

"Cred ca au ales Timisoara din cauza legitimarii politice pe care o cautau. Cred ca a fost ideea lui Crin Antonescu, care are niste probleme morale pentru ceea ce face si a cautat aceasta reconciliere, care nu a reusit. De aceea nici nu au indraznit sa iasa afara, sa vina in balconul Oprerei, asa cum era planuit, au stat inauntru si totul se arata pe un ecran mare afara".

"Cel mai mult lumea s-a suparat din cauza faptului ca era ocolo un miting PSD la care se fluturau steaguri rosii, imaginati-va steaguri comuniste in fata Operei din Timisoara. Lumea s-a suparat si pe discursul lui Dinescu. A fost jalnic, s-a pupat cu Geoana si a tinut niste cuvintari interminabile, presarate cu glumite deplasate, cu tot felul de asa-zise poante, la care rideau Ponta si Sirbu. A fost jalnic. Lumea s-a suparat ingrozitor pe iesirea lui Dinescu. S-a huiduit copios. Toti au trebuit sa iasa pe usa din spate a Operei".

TAGS :
Comentarii
popescu lizuca 2009-12-02
Timisoara ar trebui sa arate mai clar ce afost acolo in data de 01.12.2009.referitor la dl Dinescu este un om fara caracter(vezi comentariile la adresa d-lui Cristian Tudor Popescu dupa ce a incetat colaborarea de la Gandul)A fost un om foarte curajos inainte de 1989 dar caracterul nu se schimba.
Maria R. 2009-12-02
Da,cand Dinescu l-a cautionat(in stilul sau caracteristic si inimitabil),pe dl.Basescu,era OK. Acum,ptr.ca a descoperit si dansul ca imparatul e gol,devine jalnic. Oare chiar a fost o eroare prezenta,sub orice forma,chiar si intr-o sala,nicidecum un miting,in Timisoara a lui Geoana si Antonescu chiar de Ziua Nationala? Am ajuns sa nu mai putem circula sau nu ne mai putem manifesta politic intr-un oras anume al tarii ? Nu cred ca e semn de democratie. Dar mai degraba este exacerbarea fanatismului politic portocaliu,nu-mi vine sa cred ca timisorenii/banatenii pot deveni atat de intoleranti. Figurile patibulare,schimonosite de ura pe care le-am vazut... Iarna vrajbei noastre? Nu,iarna in care un lider si un partid isi arata adevaratele valente. Din anumite motive,l-am votat pe B.la primul tur:nu o voi mai face,este cel mai toxic produl politic de la acest moment.
nina 2009-12-02
NU MOARE PDL CI NOI SICMAN.DACA SUNT MULTI CA TINE CARE GANDESC CU PICIOARELE O SA MURIM INCET DAR SIGUR.SPER CA OAMENII SA VADA ADEVARATA FATA A ACESTOR BALAURI AVIZI DE PUTERE NU POT NICI MACAR SA ASCUNDA ACEST LUCRU.EMANA PRIN TOTI PORII DORINTA DE A REVENI SUS.POATE CA CEI CARE SE LASA MITUITI DE O PUNGA SAU UN PIX VOR INTELEGA CA ACEA SUNT NISTE LUCRURI INUTILE IAR EI VOR RAMANE CU ROSUL PUS IN VARF
bmarian 2009-12-02
Este un prag morasl, acest moment al turului doi - piticii Crin, Geoanpã, Dinescu( pe care, scurt timp, l-am simpatizat)nu au cum sã-.l treacã, ei se smucesc, dar nu trec pragul propriilor deficienþe de caracter ºi chiar de inteligenþã. Sper cã votanþii vor înþelege cã marinarul are mai multã minte ºi va fi mai ferm în viitorul apropiat.
ion 2009-12-02
COPOSU NU A CEDAT DUPA 18 ANI DE DETENTIE. REVOLUTIA BUNULUI SIMT L-A DEZGROPAT PE 1 DECEMBRIE, L-A IMBRACAT IN ROSU SI L-A PUS SA SEMNEZE PACTUL HRIBENTROPP-MOTOTOLOV CAT AI ZICE PESTE. Vii cu vii, mortii cu Iliescu- noul slogan al Frontului rosu!
sicmar 2009-12-01
PDL moare urat!
dragos 2009-12-01
Domnule Vighi, de ce nu dati o declaratie la B1TV, sa va auda si celelalte orase? Daca nu ar fi internetul si B1TV, habar nu avem de curajul si demnitatea TIMISOAREI. La multi ani, ROMANIA! Inainte, TIMISOARA! Dumnezeu sa ne ajute!
Total 7 comments.
Mai multe din Alegeri 2009
640
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22