Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


Caramitru si Herlea au demisionat din conducerea PNTCD in semn de protest fata de sustinerea lui Geoana
- - - -
2009-12-03
Alegeri 2009
1
Ion Caramitru si Alexandru Herlea au demisionat din conducerea factiunii PNTCD condusa de Radu Sarbu. Cei doi au demisionat in semn de protest fata de protocolul semnat cu PSD pentru sustinerea lui Mircea Geoana la presedintie.  "Nu cred ca PNTCD poate sa faca un gest sinucigas de a-si distruge identitatea si rostul lui istoric. PNTCD nu poate fi asociat cu alianta contra naturii care este PSD", a declarat Caramitru, la Realitatea FM.
"Aceste decizii au fost determinate de rusinoasa tradare a valorilor anti-comuniste ale PNTCD din 1 decembrie 2009 de la Timisoara. De asemenea, ii solicitam domnului Ciuhandu sa prezinte scuze publice electoratului timisorean pentru faptul de a fi calcat in picioare valorile Timisoarei, oras simbol al luptei anti-comuniste", se precizeaza joi intr-un comunicat emis joi de PNTCD Cluj.
Caramitru a precizat ca nu a stiut de acest protocol si nu crede in promisiunile celor care conduc PSD: "Nu cred in promisiunile, in actele si in originea acestor oameni care conduc astazi PSD. Ei sunt tarati de originea lor comunista si nu cred in moartea comunismului prin comunisti".
"Cei care conduc PSD sunt fosti nomenclaturisti sau copii ai nomenclaturistilor, ai securistilor sau ai tututror celor care au facut raul cel mare in Romania si acum se pregatesc sa inghita PNTCD. Eu cu asta nu sunt de acord", a spus marele actor.

El a subliniat ca PNT a reusit sa supravietuiasca 60 de ani in ilegalitate dar, dupa moartea lui Corneliu Coposu, "a inceput degradarea principiilor de baza" ale partidului.
"Dupa moartea lui Corneliu Coposu s-a ajuns la aceasta formula groteasca, aiuritor de parsiva de a se varsa in oala cea mare a fostilor comunisti", a adaugat Ion Caramitru.
Liderii PSD si PNL, Mircea Geoana si Crin Antonescu, alaturi de primarul Sibiului, Klaus Johannis si seful PNTCD, Radu Sarbu, au semnat, marti, la Timisoara, "Parteneriatul pentru Timisoara", in prezenta primarului orasului, George Ciuhandu.
Prin semnarea acestui document, PNTCD se angajeaza sa il sustina pe Mircea Geoana in turul doi al cursei pentru presedintia Romaniei. Pactul este un document cu 12 puncte si reprezinta o continuare la nivel national a unui parteneriat care deja exista la nivel local de peste un an, intre PSD, PNL, PNTCD si Forumul Democrat German.
Candidatul PSD la Presedintie, Mircea Geoana, liderul PNL, Crin Antonescu, liderul taranist Radu Sarbu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, si cel al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, au semnat, marti, "Parteneriatul pentru Timisoara", un acord prin care edilul Timisoarei il sprijina pe candidatul PSD la Presedintie.
TAGS :
Comentarii
Mircea S. Bozan 2009-12-03
Au semnat impreuna parteneriatul rusinii si umilintei poporului roman. A semnat: un copil de general securist bolsevic, un macelar al valorilor liberale, un primar binecunoscut in cetatea sa de fost simpatizant comunist-socialist, un alt primar, parte a crimei organizate din Orasul Simbol al libertatii, un infractor politic, senator de Timisoara... Un grup infractional, constituit intr-o actiune fara precedent indreptata impotriva democratiei din Romania. Un grup infractional legat prin legaturile vanzarii Tarii la Rusi, dupa ce centrul Romaniei a fost comercializat SPD-ului socialist german, iar capitala vestului a fost inchinata bandelor de tigani imobiliari, si subordonata mafiei tiganesti din Italia, al privatizarilor la comanda comisarilor rosii. Un grup, care intre 2002-2005, vindea Romania ca la talcioc, de-a valma, pentru toti de-ai lor. Un grup al partidelor infractionale, care s-au unit impotriva Presedintelui ce incerca zadarnic pornirea actului juridic, blocat de acestia pe meterezele Parlamentului rusinii romanesti. Un grup infractional, care-i cuprinde cameleonic in spectrul cromatic al schizofreniei politice "traditionale" pe toti acei care ne-au facut viata in ultimii cinci ani, un infern. Un infern captusit cu minciuni si manipulare, un infern al mirosului banului pierdut din ultimii cinci ani. Sa iesim pe strazi in aceste zile si sa demonstram ca nu vrem ca hydra rosie comunista sa ne sfasie fiinta, ca vrem sa fim liberi sa scapam de comunism. Uitati, din nou terorismul militienilor care-si spun mai nou jandarmi, este coordonat de fortele obscure ale bolsevicilor lui Geoana si Vanghelie si ne ataca cu bestialitate precum au facut-o in perioada comunista dinainte si de dupa. Asta vrem? De asta am murit in Piata Operei, la Baricada, in Sibiu, la Brasov, la Cluj, la Iasi, la Targoviste si peste tot, acolo unde romanii au ramas romani? Sa stam pasivi in ieslea Nasterii si sa asteptam Iudele, pregatite cu coasa somnului de veci, sa ne ia sufletul inca firav al democratiei de-abia infiraipate in ultimii cinci ani? Nu. Categoric NU. Sa le dam ce vor, ce asteapta. Votul scarbei noastre pentru 70 de ani de teroare si sange inca neuscat pe peretii puscariile reeducarii sau pe caldaramul oraselor inca suferinde. Un popor bolnav, care se roaga pentru vindecare, pentru o mana intinsa de la prea induratorul Dumnezeu. Sa ne ajute Dumnezeu sa ramanem lucizi si constienti de ce poate sa vina peste noi. Blestemul altei Nopti inghetate peste Romania.
Total 1 comments.
Mai multe din Alegeri 2009
485
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22