Arhivă PDF începând din 1990 I Abonamente Revista 22 I Access Abonați PDF


CCR incepe discutiile privind contestarea turului doi al alegerilor
- - - -
2009-12-10
Alegeri 2009
3

Curtea Constitutionala a Romaniei va incepe, joi dupa amiaza, in jurul orei 15:00, primele discutii privind al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. Curtea Constitutionala a primit si a inregistrat, miercuri seara, procesul-verbal final privind rezultatul alegerilor prezidentiale de duminica, trimis de Biroul Electoral Central.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea si senatorul PSD Dan Sova, au mers, marti, la Curtea Constitutionala, unde au depus contestatiile privind desfasurarea celui de-al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidentiale. PSD solicita anularea turului doi si repetarea scrutinului.

BEC a incheiat miercuri procesul-verbal final privind rezultatul alegerilor prezidentiale de duminica, conform caruia Traian Basescu a obtinut cel mai mare numar de voturi, a anuntat purtatorul de cuvant al BEC, Marian Muhulet.

Potrivit lui Marian Muhulet, in cursul zilei de miercuri, BEC a primit toate procesele-verbale de la birourile electorale de circumscriptie din tara si din strainatate, care au fost validate. Conform procesului-verbal final intocmit de BEC, Traian Basescu a obtinut 5.275.808 voturi, iar Mircea Geoana a obtinut 5.205.760 voturi.

Liderul deputatilor PSD, Viorel Hregenciuc, sutine, citat de Mediafax, ca PSD si-a facut datoria si acum asteapta decizia Curtii Constituionale. "De acum, depinde de judecata oamenilor de acolo ce se va intimpla. Dovezile pe care noi, in schimb, le-am produs, sunt incontestabile", a spus Hrebenciuc. El s-a declarat convins ca majoritatea formata in jurul PSD si PNL ramane in vigoare in continuare.

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, este insa mult mai increzator in "noroc". "Eu cred ca, cu putin noroc, putem sa castigam procesul la Curte, pentru ca sunt prea multe fraude si, in momentul de fata, ce e mai important pentru noi este sa facem toate demersurile juridice pentru a nu fi proclamat Traian Basescu dictatorul Romaniei", a declarat Vanghelie, citat de Mediafax.

In schimb, Miron Mitrea nu crede ca alegerile vor fi invalidate si nu crede nici ca seful de campanie al PSD l-a mintit pe Mircea Geoana, in seara alegerilor, atunci cand sondajele de la iesirea de la urne l-au dat drept castigator pe contracandidatul lui Traian Basescu. Mitrea spune insa ca Viorel Hrebenciuc este "superficial".

"Nu-mi permit sa discut nici o solutie pana cand judecatorii Curtii vor valida sau nu vor valida rezultatele alegerilor. Eu cred ca vor fi validate. Exista sanse slabe ca rezultatele sa fie invalidate", a opinat Miron Mitrea.

"Hrebenciuc este extrem de superficial si nu judeca in profunzime. Era necesar sa se astepte rezultatele finale, cu atat mai mult cu cat noi am mai avut experienta unei rasturnari de 6 la suta. Trebuie sa fii extrem de precaut. Dar Hrebenciuc nu a stiut ce sa faca. Nu-i adevarat ce zice Basescu ca Hrebenciuc stia ce se intampla si l-a mintit pe Geoana. Nici vorba. S-a inselat si Hrebenciuc. S-a inselat pentru ca nu stie. N-a stiut sa interpreteze sondajele (din seara alegerilor - n.r.). Ce stie Hrebenciuc? El n-a mai coordonat decat o singura campanie, in 1992, dar atunci n-a castigat el alegerile, le-a castigat Ion Iliescu", a declarat Miron Mitrea, in cadrul unui interviu acordat Romaniei Libere.

TAGS :
Comentarii
Liviu din Timisoara 2009-12-11
Ca sa-si creeze o atmosfera propice, de instabilitate, ca mai apoi sa se proclame aducatorul de pace, a bagat tara in criza. Acum trebuie inca sa-i platim si tzopaiala , cu inca vreo 2 saptamani de incertitudine.
nicoletta, Timisoara 2009-12-10
sunt convinsa ca "ciordeli", cum spune Dl.Madalin Voicu, au fost de ambele parti, dar cred ca ramin la gradul de "ciordeli", probabil o sa plateasca cineva niste oale sparte, si acela n-o sa fie vre-un "mogul" ??? o sa fie tot un nenorocit care a luat zahar, ulei...20-50 lei... (tot dreptate o sa fie nu-i asa ?) . Mai dureaza ceva timp , poate 20 poate 30 ani pina se schimba ceva generatii, pina-si fac "mogulii" plinul , pina spun "nu mai vreau, nu mai vreau sa fur !" dar si pina cind bacanul nu mai fura, pina cind !!!de la "detergenti" nu se fura detergent, de la "pantofi" nu se fura pantofi, et., poate ca si atunci cind uitam sa fim balcanici, atunci cind nu ne vindem (mama, tata..) sufletul pentru BANI ; Da , sunt foarte multe motive sa furam !
Liviu din Timisoara 2009-12-10
In tot Bucurestiul nu au gasit alt PSD-ist sa fie sef de organizatie? Cum accepta un Cristian Diaconescu sa-l aibe sef pe Vanghelie ?
Total 3 comments.
Mai multe din Alegeri 2009
1629
 Bref
 Media Culpa
 Numarul Curent
DESENAND (CA) LUMEA
 Vis a vis
 Scrisori de la cititori
 Prieteni 22